Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

We komen er niet uit

lisa, 12 jaar

Rechten
ik weet helemaal niet meer wat ik moet doen mijn ouders zijn gescheiden en mijn ouders en ik komen er niet ui naar welke middelbaren school ik moet papa wil dat BJZ (burojeugdzorg) dat gaat beslissen maar dat wil ik niet en ik heb heel veel nacht merries hier over help wat moet ik nu doen liefs lisa
OF

Reacties (2)

Jolein

12 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hoi lieve Lisa, een middelbare school kiezen is lastig maar blijf onthouden dat het JOUW keuze is en niet die van je ouders, op de school die je kiest moet je je veilig voelen en de school waar je naartoe gaat zit je minstens 4 jaar op (ligt er aan welk niveau je doet) dus je moet zelf kunnen beslissen naar welke school je gaat. Hopelijk worden je nachtmerries snel minder en kom je op een fijne school terecht :)

lieve groetjes Jolein

0

kirsten

24 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Lieve Lisa,

Naar welke middelbare school zou jij graag willen? Is deze ook haalbaar met je cito score en de afstand? Bij het aanmelden voor een middelbare school kon ik destijds 2 opties opgeven. Uiteindelijk is het mijn 2de optie geworden omdat de 1ste vol zat. Misschien kan je de scholen voor jou laten kiezen ;).

BJZ gaat ook aan jou vragen wat jij graag wilt. Fijn dat je ouders willen mee helpen, maar jij bent wel de persoon die daar 4 jaar of langer iedere dag naar toe moet. Dus jij moet je wel veilig voelen op je nieuwe school. Zo vond ik het altijd belangrijk wat de sfeer was van het pand en of de docenten er een beetje "oke" uitzagen haha.

Wonen je ouders ver van elkaar vandaan? of zijn beide scholen vanuit beide huizen prima te bereiken? En waar mag/kan jij straks gaan wonen? Want anders moet er inderdaad wel duidelijkheid komen waar je gaat wonen en dus in welke regio je een school moet zoeken. Jij moet je veilig voelen! Misschien kan je je zorgen ook met je ouders bespreken? En aangeven dat voor jou duidelijkheid en veiligheid ook belangrijk is om de basis voor je toekomst te leggen.

Geniet ook nog van je tijd op de basisschool! Musical en het jaar met elkaar afsluiten. Heel veel succes.

Liefs,

Kirsten

0

respond to letter