Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Wat zijn vragen voor ouders?

Mirthe, 27 jaar

Gedachten en gevoelens
Wat zijn vragen die jullie aan je ouders zouden willen vragen? Mijn naam is Mirthe (nu 27) en ik kom zelf uit een gescheiden gezin. Bij mij gebeurde dat toen ik 18 was. Nu krijg ik de kans om een blog te schrijven waarin ik ouders die gaan scheiden mag informeren over vragen waar kinderen mee zitten. Toch merk ik dat het voor mij erg lang geleden is en ik was ook al wat ouder. Zouden jullie me hierbij willen helpen? Het wordt ontzettend gewaardeerd en zal (hopelijk) een waardevolle aanvulling zijn voor gescheiden ouders!
OF

Reacties (2)

Naomi

19 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hey Mirthe!

Als ik een vraag aan mijn ouders zou mogen stellen, zou ik het volgende vragen: als jullie hadden geweten hoe ik kapot ging aan de thuissituatie, waren jullie dan eerder uit elkaar gegaan in plaats van bij elkaar blijven voor de kinderen?

Hopelijk heb je hier iets aan :)

Met liefs, Naomi

Mirthe

27 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hi Naomi, wat vervelend om te horen het een tijd niet goed met je is gegaan voordat je ouders uit elkaar gingen. Daar herken ik mezelf helaas ook in. Bedankt voor het delen van je verhaal. Ik zal het meenemen in mijn tekst!

1

Marijn

22 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hoi Mirthe! Wat mooi dat je een blog gaat schrijven voor ouders die gaan scheiden en daarmee indirect gelijk de kinderen van die ouders helpt :). Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 jaar oud was, ook al een lange tijd geleden. Omdat ik bijna geen herinneringen heb aan de tijd dat mijn ouders samen waren, voelde gescheiden ouders voor mij als normaal. Pas vele jaren later, toen ik 16 was en mijn vader opnieuw ging scheiden met zijn tweede vrouw, heb ik echt goed over beide scheidingen nagedacht. Een belangrijke vraag die ik toen aan mijn ouders wilde stellen was: “Waarom zijn jullie eigenlijk gescheiden?”. Ik wist wel dat ze niet meer van elkaar hielden en niet meer samen wilden wonen, maar ik wist niet wat er verder allemaal speelde. Ik heb die vraag aan allebei mijn ouders gesteld. Het antwoord op die vraag heeft voor mij heel veel duidelijkheid gebracht, en ook geholpen om mijn eigen gevoelens over de scheidingen een plekje te kunnen geven. Ik begreep de beslissing die ze hadden gemaakt, en snapte mijn moeders verdriet ook beter.Vragen over de scheidingen die ik ooit nog aan mijn vader zou willen stellen (maar waarschijnlijk niet zou durven) zijn: “Hoe heb je dit kunnen doen?” “Hoe heb je mama zo veel pijn kunnen doen en in zo’n positie kunnen brengen?” “Hoe vind je nu dat onze band is?” en “Ben je blij met het (weinige) contact dat wij hebben?”. Dit zijn wel confronterende vragen, waarvan hij het antwoord zelf waarschijnlijk ook niet goed weet. Misschien zouden de antwoorden hierop een kans bieden om onze band te verbeteren. Aan de andere kant ben ik ook bang voor de antwoorden, en wil ik de confrontatie voor nu nog niet aangaan.  Ik hoop dat je hier wat aan hebt :). Heel veel succes met het schrijven van je blog! 

Mirthe

27 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hi Marijn, ontzettend bedankt voor het delen van je verhaal. Ik zal het meenemen in mijn tekst!

1

respond to letter