Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Waarom moet ik dit meemaken?

Evelien, 8 jaar

Gedachten en gevoelens
waarom moet ik meemaken dat mijn ouders zijn gescheiden?
OF

Reacties (3)

Maaike

21 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Evelien, wat ontzettend rot dat je dit meemaakt! Wel heb je een goede plek gevonden waar iedereen hetzelfde meemaakt als jij (helaas). Mijn ouders zijn ook gescheiden, ik was toen 11. Ik wist niet wat ik moest doen of wat ik moest denken. Ik snapte niet waarom mijn ouders gingen scheiden. Ik was boos, verdrietig en ik dacht dat niemand mij snapte.

Ik kan me goed voorstellen hoe jij je nu voelt, hoe rot het ook is. Wanneer zijn jouw ouders gescheiden? Zelf probeerde ik er over te praten met mijn vrienden, opa en oma en ik had uiteindelijk een mevrouw waarmee ik praatte na school. Dat vond ik heel erg fijn. Mijn opa's en oma's waren heel lief, ik kon altijd bij hen terecht. De mevrouw buiten school was een therapeut, dat houdt in dat ze met kinderen en ook oudere kinderen ging praten. Ze deed spelletjes met mij of we maakten een tekening, waarmee ik mij gevoel kon delen. Op deze manier was het leuk, maar hielp het ook. Ik kon er mee leren omgaan. Misschien is dat ook wat voor jou Evelien. Het kan opluchten en je hoofd even leegmaken. Hoe zou je dat vinden? Je kan ook altijd bij je juf of meester terecht, die zijn er ook voor jou. Het hoeft natuurlijk niet he! Doe waar jij je fijn bij voelt.

Hier bij Villa Pinedo is niemand alleen. We maken het allemaal mee en we helpen elkaar. Fijn en knap dat je het hebt gedeeld hier op de website. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen.

Veel heel liefs en knuffels van Maaike.

0

Nynke

25 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hi Evelien, Wat super stom dat jouw ouders zijn gescheiden :( Die van mij gingen scheiden toen ik 12 was. Er is geen reden waarom jij dit moet meemaken, het is nooit jouw fout, maar een keuze van je ouders :(

Wat mij hielp om me beter te voelen als ik me verdrietig of boos voelde was iets doen wat ik leuk vond, zoals dansen en tekenen. Wat vind jij leuk om te doen als sport of hobby? Ook praatte ik met mijn bff en juf over hoe ik mij voelde.

Hier kun je praten met een buddy die ook gescheiden ouders heeft: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/ Dat kan opluchten!

Het komt goed lieve Evelien.

Liefs, Nynke

0

Valkirya

9 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hoi Evelien, ik vind het niet leuk dat dit met je is gebeurt. Ik heb zelf ook gescheiden ouders nog niet zo lang. Vanaf 1 april. Maar ik vind het zelf ook niet leuk. Ik vind het leuk dat je het deelt. Groetjes valkirya.

0

respond to letter