Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Verbieden vakantie

Jessica, 15 jaar

Mijn woonsituatieRechten(Geen) contact
Mijn ouders zijn sinds kort gescheiden en ik ben om het weekend bij mijn vader. Een poosje geleden had ik afgesproken met een paar vriendinnen om op vakantie te gaan om te vieren dat we allemaal geslaagd zijn. 1 van die vriendinnen haar ouders heeft een vakantiehuisje. Van mijn moeder mocht ik en de rest mocht ook, dus wij hadden dat afgesproken. De vorige keer dat ik bij mijn vader was had ik al gezegd dat ik daarheen ging en er waren geen problemen, nu ging ik naar mijn vader en ik zei het nog een keer en hij was het er niet mee eens. 15 jarige konden niet alleen op een camping, dat zou mis gaan. Ik snap dat mijn vader bezorgd is maar waarom kan hij mij gewoon niet vertrouwen, ik ben echt het meest brave persoon dat er bestaat en de mensen waarmee ik omga ook. Maar kan hij verbieden dat ik daarheen ga? want als we daarheen ga ben ik mij mijn moeder.
OF

Reacties (2)

Jesse

24 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hey Jessica, wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en wat vervelend dat je ouders pas geleden zijn gescheiden.. Mijn ouders zijn gescheiden sinds ik 7 jaar ben en ook ik heb wel ervaring met de situatie die je beschrijft.

De situatie waarin jullie (Jij, maar ook je vader en je moeder niet te vergeten) je bevinden is voor iedereen ineens anders. Zoals je al zegt ben je ineens om het weekend bij de ene en dan weer bij de andere ouder. In plaats van de vakantie samen te bespreken en hierover iets te zeggen tegen jouw, krijg je nu ineens twee verschillende meningen te horen. Ik snap dus goed dat je jezelf afvraagt wat nu het juiste is om te doen. Ik zal je wat advies proberen te geven.

Zoals je al zegt heb je het met zowel je vader als je moeder al besproken. In eerste instantie vonden ze het beide prima, maar kwam je vader er toch op terug. Weet je of je ouders dit samen al hebben besproken? Je blijft natuurlijk nog steeds de dochter van beide ouders. Misschien is het een idee om via de telefoon (Videobellen is dan altijd wel fijn, weet ik uit ervaring) met zowel je vader en je moeder het er over te hebben. Je kan dan misschien nog een keer uitleggen met wie je heen gaat en dat het hem minder zorgen geeft.

Wat je ook zou kunnen doen is je vader vragen of hij wil bellen met de ouders van wie het huisje is. Zij zijn er natuurlijk al vaker geweest en kunnen hem misschien wat meer informatie geven en wat zorgen wegnemen. Dingen afspreken zoals een noodnummer is dan misschien ook wel een goed idee.

Ik hoop dat je iets kan met mijn advies, mocht je nog iets willen vragen kan dit altijd!

Liefs,

Jesse

0

Nienke Havermans

24 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hoi Jessica,

Wat vervelend dat je hiermee zit. Ik kan me voorstellen dat dit een lastige situatie is, goed dat je met deze vraag komt op het forum!

Het lijkt me jammer en ook best wel verwarrend dat je vader jouw vakantie zou willen verbieden, terwijl je moeder het wel goed vindt. Het is natuurlijk het fijnst als jouw ouders dit soort dingen met elkaar bespreken zodat er geen verwarring ontstaat voor jou. Ik vraag me daarom af, hoe is het contact tussen jouw moeder en vader?

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik het zelf vaak lastig vond dat mijn ouders niet goed met elkaar communiceerden na de scheiding, waardoor ik niet goed wist wat wel en niet mocht van beide ouders. Mij heeft het geholpen om mijn verwarring uit te spreken, ook al was dit soms lastig om te doen. Los van de vraag of jouw vader je daadwerkelijk iets kan verbieden terwijl je bij je moeder bent, kan het fijn zijn om er samen uit te komen door erover te praten.

Daarbij komt dat jouw vader eerst aan gaf dat het wel mocht; misschien kun je hem vragen waarom hij nu opeens denkt dat dit mis zou gaan? Je zegt dat je inziet dat je vader bezorgd is. Misschien kun je aangeven dat je zijn bezorgdheid begrijpt, maar dat je zelf vindt dat hier geen reden voor is. Zo kun je vanuit iedereens perspectief proberen het gesprek aan te gaan, en samen een goede oplossing te vinden.

Veel succes, en ik hoop dat je lekker op vakantie kunt met je vriendinnen!

Liefs, Nienke

jessica

15 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hey Nienke,

Mijn ouders hebben niet echt goed contact ze hebben veel ruzies en blokkeren elkaar vaak. Maar ik mag nu wel van mn vader , dus hopen dat dat zo blijft.

1

respond to letter