Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Vader en stiefmoeder luisteren niet

Mandy, 11 jaar

Stiefouders
Ik word zo gek van mijn vader en mijn stiefmoeder ***. ze zorgen dat ik gewoon ziek ben van de spanning. Ze willen een vaste omgang. Dat hun fijn vinden naar ze luisteren niet naar mij en mijn zusjes.
OF

Reacties (2)

Quinty

20 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hoi Mandy,

Wat fijn dat je dit platform hebt gevonden om je verhaal kwijt te kunnen! Zoals ik het begrijp ervaar je veel spanning van je vader en stiefmoeder. Ik heb dit niet precies zo ervaren, maar weet heel goed hoe het kan zijn om je ziek te voelen door alle spanning die je ervaart. Dit kan ontzettend vervelend zijn. Ik wist in het begin niet goed hoe ik hiermee om moest gaan en heb ik echt moeten leren. Wat mij erg heeft geholpen om te leren om te gaan met de spanning is mijn gevoelens en gedachtes opschrijven. Op deze manier gaf ik mijzelf even de tijd om stil te staan bij wat ik allemaal voel en kon ik alles opschrijven wat mij dwars zat. Door het opschrijven leerde ik om erbij stil te staan maar het ook een beetje los te laten, omdat het natuurlijk niet fijn is om zoveel last te hebben van de spanning die je voelt. Zou dat misschien kunnen helpen voor jou? Ook vertel je dat je vader en stiefmoeder niet naar jou en je zusjes luisteren. Toen mijn ouders gingen scheiden wouden mijn ouders ook graag een vaste omgangsregeling. Wat ik toen heb gedaan is in gesprek gaan met mijn ouders over wat ik graag zou willen. Ik weet nog goed dat ik het erg spannend vond om met mijn vader of moeder te gaan praten. Wat mij toen heeft geholpen is alles opschrijven in een brief naar mijn ouders toe. Deze kan je voorlezen of aan je ouders geven, zodat het misschien iets minder spannend is. Mocht jij dit ook spannend vinden zou dat misschien ook een optie voor jou kunnen zijn? Ik denk dat het vooral belangrijk is om je gevoelens proberen te uiten en te laten weten wat jij graag zou willen. Mocht je niet willen dat je stiefmoeder hierbij is zou je misschien nog aan je vader kunnen vragen of je even met alleen hem zou kunnen praten.

Wist je dat je je ook op kan geven voor een buddy bij villa pinedo? Dan krijg je een buddy, dit is iemand die ook gescheiden ouders heeft en weet hoe het soms kan voelen. Je kan dan met je buddy kletsen over wat jij wilt! https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Ik hoop je hiermee geholpen te hebben, succes Mandy!

Liefs Quinty

0

Sarah

27 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Mandy, wat vervelend dat je vader en stiefmoeder een vaste omgang willen én dat je daar zoveel spanning van krijgt. :( Ziek zijn van de spanning klinkt echt heel erg vervelend. Begrijp ik goed dat je zelf geen vast omgang wilt?

Als je zelf liever een andere omgang wilt, zou mijn tip zijn om deze met je moeder te bespreken. Luistert zij wel naar wat jij wilt?

En ik herken het gevoel van spanning heel erg. Vaak als ik spanning voel, ga ik mediteren of even rustig liggen en aan leuke dingen denken. Want als ik blijf denken aan de stomme dingen, wordt het vaak veel erger. Alsof er een soort wervelwind door mijn hoofd gaat. Het heeft mij geholpen om dingen te doen, waardoor ik me ontspan. Maar uiteindelijk hoop ik dat de spanning natuurlijk helemaal weggaat. :)

Weet dat je aaaaltijd hier op het forum kunt reageren, maar je kan ook een Buddy bij Villa Pinedo aanvragen als je dat wilt.

Dikke knuffel, Sarah

0

respond to letter