Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Vaak boos en ruzie

Jane, 17 jaar

StiefoudersMijn woonsituatieGedachten en gevoelens(Geen) contact
Hoi allemaal, mijn ouders zijn al zo’n 5 jaar gescheiden en ik woon nu al bijna 4 jaar bij mijn moeder en stiefvader thuis. Ik kan niet goed opschieten met mijn stiefvader. Hij is vaak boos en maakt veel ruzie met mijn moeder. Zijn woede is een tijdje terug een keer heel erg uit de hand gelopen en ik denk nog vaak na over deze dag. Sinds we hier wonen spendeer ik dan ook al mijn tijd op mijn kamer en kom ik eigenlijk alleen beneden tijdens het eten. Wanneer ik beneden ben bij mijn bij mijn moeder en stiefvader voel ik me super gespannen en naar. Ik ben bang dat ze ineens weer ruzie krijgen of dat mijn stiefvader weer eens boos op mij wordt. Wanneer ze wel in een goede bui zijn, nemen ze het mij juist kwalijk dat ik zo stil ben en vaak op mijn kamer zit. Als ik dan zie hoe het bij vrienden thuis is ben ik super jaloers en verdrietig dat het er bij mij thuis zo anders aan toe gaat. Ik ben door de jaren heen super stil en onzeker geworden en ik ben bang dat ik zometeen al die jaren alleen in mijn kamer zit te piekeren totdat ik eindelijk het huis uit kan. Ik heb al vaker geprobeerd om het hier met mijn moeder over te hebben, maar mijn moeder en ik kunnen niet goed met elkaar praten en ik weet ook dat ze alles wat ik zeg weer aan mijn stiefvader doorverteld, aangezien hij mij na zulke gesprekken altijd boos aankijkt of me negeert. Ik heb verder geen goede vrienden of anderen met wie ik het hier over kan hebben. Is er iemand die dit herkent of tip heeft?
OF

Reacties (2)

Dagmar

21 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Lieve Jane,

Wat super knap en dapper dat je je verhaal deelt op ons forum! En ik snap super goed dat je hiermee zit en daardoor terugtrekt op je kamer. Zelf heb ik nooit met een stiefouder gewoond maar ik kan mij goed voorstellen dat dit best lastig kan zijn. Heb je nog broers of zussen waarmee je hierover kan praten? Vaak praatte ik zelf altijd met mijn opa/oma of mijn buurman/vrouw, misschien dat zij met mama contact kunnen opnemen. Maar ook kan je altijd praten met een docent of vertrouwenspersoon van school! Daarnaast mag je ook altijd nog een vraag stellen op het forum of kletsen met een buddy! Je kunt je daarvoor aanmelden via de Villa Pinedo site!

Veel liefs,

Dagmar :)

0

Noa

19 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hi Jane, Super dapper dat je je verhaal deelt! En goed dat je het zelf al geprobeerd hebt te bespreken met je moeder. Zelf heb ik ook met een stiefvader gewoond en ik vond dit ook niet altijd makkelijk, dus je bent zeker niet alleen! Wat ik zelf deed was een brief schrijven naar mijn moeder, hierdoor kon ze het een paar keer na lezen en had ik gevoel dat het beter mij haar bleef hangen :) Daarnaast kan het zijn dat als je het hardop zegt ze misschien minder aandachtig luistert dan als je het opschrijft. Ik snap dat dit heel lastig is om te doen hoor!! Weet in ieder geval dat je niet alleen bent en dat het niet gek is dat je jezelf even terugtrekt. Daarnaast is het misschien verstandig om met iemand anders er nog over te praten. Zelf praatte ik met mijn vader er vaak over en als ik er echt niet uitkwam, sprak mijn vader er nog met mijn moeder over. Misschien is er iemand anders met wie je kan praten, die je moeder ook goed kent?

Liefs,

Noa

0

respond to letter