Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Vaak alleen thuis

Fay, 14 jaar

Mijn oudersMijn woonsituatieRechtenGedachten en gevoelensLiefdeBelangrijke momentenWat de f@#ck?!
Hallo, om de week ga ik 2 nachten naar mijn vader. In de dagen daarvoor appt hij mij al om te zeggen dat ik een vriendinnetje moet vragen om te blijven logeren omdat hij dan niet thuis. Hij moet dan tennissen en blijft bij zijn vriendin slapen of hij gaat met zijn kameraden op stap. Ik vind dit erg vervelend en word er verdrietig van. Als hij dan weg is ben ik alleen in zijn grote huis samen met mijn zus en hond. Waarom zou ik nog naar hem toe gaan als hij er toch bijna niet is? Ik heb dit al vaak bij hem aangegeven, maar hij vindt het belangrijk om weer een nieuw leven op te bouwen en hij wil dat ik zelfstandig word. Hoe kan ik tot hem doordringen dat ik het belangrijk vind dat hij thuis is als ik bij hem kom voor 2 nachtjes.
OF

Reacties (3)

Nine

23 jaar

ongeveer 2 maanden geleden

Hey Fay, Nine hier!

Wow, ik vind het zo herkenbaar wat je schrijft. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 15 jaar oud was. Mijn vader was altijd al veel weg voor werk, maar toen hij een vriendin kreeg was hij nog minder thuis. Ik at heel vaak alleen en vroeg mij inderdaad af waarom ik iedere keer zoveel moeite deed (tassen inpakken, uitpakken, enzovoort) als hij toch geen tijd met mij wilde of kon doorbrengen. Ik voelde mij daarom echt een beetje vergeten en snapte het niet goed, omdat hij wel graag wilde dat ik bij hem kwam.

Ik wil je daarom graag laten weten dat het heel logisch is dat je je vader graag vaker wil zien, vooral na de scheiding. Jammer om te horen dat dit volgens jou nog niet helemaal doordringt tot je vader.

Is het een idee om een vast moment te plannen in de week waarop jij en je vader iets samen doen? Mijn vader en ik deden bijvoorbeeld iedere zaterdag samen boodschappen en gingen daarna naar de markt. Dat klinkt misschien als iets heel kleins, maar voor mij was het echt even een momentje voor ons twee samen.

Heb je een idee over hoe je ook zo'n momentje voor jou en je vader kan creëren? Ik hoop het heel erg voor jullie!

Ik wens je veel succes Fay! Je bent niet alleen.

Liefs van Nine

0

Jans

23 jaar

ongeveer 1 maand geleden

Hee lieve Fay!

Wat herkenbaar zeg, wat je schrijft. Ik vind het naar voor je dat het vervelend voelt.

Toen mijn ouders gingen scheiden ben ik bij mijn vader gaan wonen. Hij had al vrij snel een nieuwe vriendin, maar woonde daar nog niet mee samen. Daarom was hij vaak weg naar haar. Ik voelde mij daar vervelend bij, omdat ik hem eigenlijk een beetje miste.

Wat mij heel erg heeft geholpen is om mijn gevoel te bespreken met mijn broer. Toen ik vertelde hoe ik mij voelde bleek dat hij dat ook zo voelde! Dat was heel erg fijn, want ik was daardoor niet meer alleen. Uiteindelijk hebben wij samen tegen onze vader verteld wat wij van hem nodig hadden. We hebben toen samen een planning gemaakt wanneer mijn vader bij zijn vriendin zou zijn, en wanneer hij thuis zou zijn. Dit gaf ons rust en vastigheid, en is uiteindelijk super helpend geweest! Hoe klinkt dat voor jou? Zou jij hierover ook kunnen kletsen met jouw zus?

Je mag altijd reageren op het forum, maar ik kan mij ook voorstellen dat je behoefte hebt aan iemand waarmee je er wat langer over kan sparren. Bij Villa Pinedo hebben wij buddy's. Die hebben ook gescheiden ouders en begrijpen daardoor goed wat je voelt en meemaakt. Hoe zou je dat vinden? Mocht je een kijkje willen nemen is hier het linkje: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-een-buddy/

Hele dikke knuffel en veel liefs, Jans

0

Gwyneth Oomens

22 jaar

24 dagen geleden

Hoi Fay, wat vervelend om te horen dat je vader geen gehoor wil geven aan jouw behoefte. Goed van je dat je het al een keer hebt aangegeven dat je het belangrijk vindt dat hij thuis is. Is het misschien een fijn idee als je dit probleem met iemand anders deelt? Hoe denkt jouw zus hier bijvoorbeeld over? Is het een idee dat jullie samen tegen jullie vader duidelijk maken wat jullie zouden willen? Daarnaast kun ook altijd een Buddy aanvragen bij Villa Pinedo, dit is iemand die ook gescheiden ouders heeft en zich misschien herkent in jouw verhaal. Hier kun je ook veel steun uit halen. Ik denk aan je Fay! Liefs Gwyneth

0

respond to letter