Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Tips om beter te slapen?

Liv, 12 jaar

Gedachten en gevoelens
Heeft iemand tips om beter te kunnen slapen want ik kan echt niet slapen! Nu mijn ouders zijn gescheiden is het nog erger geworden. Dus tips zijn welkom!🤍🤎
OF

Reacties (2)

Naomi

19 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

Hey Liv,

Wat goed dat je met je vraag naar dit forum bent gekomen! Maar wat vervelend zeg dat je niet kan slapen.

Ik zelf heb ook te maken gehad met slaapproblemen. Wat mij heeft geholpen is een vast dag- en nachtritme aanhouden. Dus op ongeveer dezelfde tijd gaan slapen en opstaan.

Ook probeer ik in de avond allemaal ontspannende dingen te doen, zodat ik wat rustiger word in mijn hoofd. Bij mij helpt schrijven en lezen best wel goed.

Het laten uitstaan van mijn meldingen op m'n telefoon heeft me ook wel geholpen.

Ik hoop dat een van deze dingen jou ook zou kunnen helpen! Stel dat je nog steeds slecht blijft slapen, raad ik je aan eens langs je huisarts te gaan. Die kan dan met jou kijken naar eventuele oplossingen.

Succes en ik hoop dat je snel weer wat beter in slaap kan vallen!

Liefs, Naomi

0

Dagmar

21 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

Lieve Liv,

Wat fijn dat je een reactie hebt geschreven op het forum! Zelf heb ik ook last gehad van slaapproblemen, dus ik snap heel goed hoe vervelend dit voor je is. Ik heb zeker een paar tips voor je die ik zelf ook vaak gebruik als ik niet kan slapen. Als eerste vond ik het fijn om voordat ik ging slapen alvast naar mijn kamer te gaan, iets van 1,5 uur voordat ik wilde gaan slapen. Op die manier kon ik mijzelf al afsluiten van mijn familie en de wereld om mijn heen. Vaak ging ik dan een beetje rommelen op mijn kamer en al langzaam klaar maken voor bed. Op dit moment zette ik alvast een wekker en zette ik mijn telefoon al op stil. Op die manier had ik al 1,5 uur voordat ik ging slapen geen afleiding van mijn telefoon. Vaak ging ik dan lekker douchen en een beetje tijd voor mijn gezichtsverzorging nemen, maskertje op, kopje slaapthee en alvast in bed nog een boekje lezen. Op deze manier werd ik al iets slaperiger en werd mijn hoofd wat minder vol met gedachtes.

Op de momenten dat ik merkte dat ik nog veel dingen aan mijn hoofd had, dan ging ik altijd met een vertrouwenspersoon bellen. Zo kon ik voordat ik ging slapen, nog even wat woorden uit mijn hoofd praten. Je kan dit ook opschrijven, zodat je het uit je hoofd schrijft. Dit kan erg opluchten. Je kan bijvoorbeeld ook een buddy aanvragen bij Villa Pinedo. Op die manier kan je nog tegen een buddy kwijt wat er in je hoofd zit. Je kan via deze link een buddy aanvragen: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Als laatste zet ik soms een zacht muziekje aan op de achtergrond. Je kan op Spotify of YouTube rustige muziek afspeellijsten vinden, waar je een beetje slaperig van wordt. Dit zou je ook altijd kunnen proberen!

Mocht je nog meer vragen hebben aan andere kinderen of buddy's, dan kan je altijd terecht op ons Forum! Ik wens je veel sterke en liefde toe!

Liefs, Dagmar

0

respond to letter