Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Schuldig

Dean, 14 jaar

Familie
Mijn ouders zijn sinds dat ik 2 was al gescheiden, maar sinds de laastst tijd spelen er steeds meer dingen die mij ergeren, we zijn op een korte termijn oplossing gekomen dat ik voor even alleen bij me moeder woon, maar voel me zo schuldig dat mij dat ook veel lijdt ook al vind ik het bij m’n ma fijner
OF

Reacties (2)

Lotte

18 jaar

bijna 3 jaar geleden

Hee lieve Dean, wat goed dat je een berichtje hebt achtergelaten hier op het forum! Weet dat je hier nooit alleen bent en dat er hier altijd mensen zijn die je willen helpen. Je vertelt dat er de laatste tijd steeds meer dingen zijn waaraan je je ergert. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit lastig is. Kan je misschien uitleggen aan welke dingen je je precies ergert? Het is voor jezelf fijn om hier duidelijkheid over te hebben en het maakt het voor anderen wellicht wat makkelijker om jou te helpen.

Verder vertel je dat de korte termijn oplossing is dat je tijdelijk alleen bij je moeder woont. Fijn dat jullie in elk geval een tijdelijke oplossing hebben, maar logisch dat je het alsnog lastig vindt. Je vertelt ook dat je je schuldig voelt (ik denk tegenover je vader). Het is helemaal niet raar dat je dit voelt, maar eigenlijk is het totaal niet nodig. Ik denk dat alle mensen die van jou houden, vooral heel graag willen dat jij blij en gelukkig bent. Als dat op dit moment alleen lukt door tijdelijk bij je moeder te wonen, hoef je je daar helemaal niet schuldig over te voelen.

Maar aangezien dat vervelende gevoel er waarschijnlijk alsnog is, is het misschien een tip om ook daarover met jouw ouders te praten. Door aan je ouders duidelijk te maken dat je je schuldig voelt over de situatie, weten zij een beetje wat er in jouw hoofd omgaat en kunnen ze je wellicht ook geruststellen. Grote kans dat je ouders het alleen maar vervelend vinden dat jij je zo voelt en dat ze je zullen vertellen dat het niet nodig is dat je je schuldig voelt! Zo is het bij mij in elk geval wel gegaan. Ik voelde me ook vaak schuldig als ik het bij de ene ouder fijner vond dan bij de ander, maar mijn ouders vertelden mij dat ze vooral graag willen dat ik gelukkig ben. Ze weten dat ik alsnog van hun allebei hou.

Ik hoop heel erg dat je iets aan mijn tip hebt lieve Dean. In elk geval heel veel succes verder en hopelijk voel je je gauw wat beter! Mocht je nog meer vragen hebben, dan mag je deze zeker achterlaten hier op het forum. Wil je liever voor een langere tijd met dezelfde persoon praten over de scheiding of over iets heel anders, dan kun je je aanmelden voor een buddy. Dat kan hier: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Heel veel liefs, Lotte

0

F

25 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hee Dean, wat vervelend dat er dingen spelen die jou ergeren! Begrijp ik uit je berichtje goed dat je je schuldig voelt tegenover je vader? Ik kan me voorstellen dat je dat zo voelt, want ik herken dat wel. Toen ik wat ouder werd en behoefte had aan meer vastigheid koos ik ervoor om op 1 plek te wonen, namelijk bij mijn moeder. Ik heb mij toen ook best wel schuldig gevoeld tegenover mijn vader, maar het luchtte mij wel op om goed uit te leggen aan mijn vader dat dat niet aan hem lag maar dat ik gewoon niet meer heen- en weer wilde met al die spullen. Dat begreep hij gelukkig heel goed! Weet je wat ik daar ook van leerde? Dat het goed is dat ik naar mezelf luisterde, naar wat ik wil en dat dat niet betekent dat ik voor een van mijn ouders kies. Want ik houd van allebei, evenveel. Ik weet niet precies wat voor dingen er bij jou spelen, maar misschien lucht het jou ook op om erover te praten en uit te leggen waarom je je schuldig voelt en dat je dat helemaal niet wil? Als je nog meer tips wil over hoe je dat aan kunt pakken kun je het altijd laten weten Dean! Dikke knuffel.

0

respond to letter