Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Scheiding is heel heel erg

Josje, 9 jaar

Gedachten en gevoelens
mijn ouders zijn gescheiden. Dat is heel, heel erg. Waarom gebeuren dit soort hele erge dingen in mijn leven?
OF

Reacties (4)

Hannah

10 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Dat vraag ik mij soms ook af

       Veel sterkte er mee

Want we leven met je mee

0

Amanda

26 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Josje,

Wat dapper dat jij je gedachten hier deelt! Lastige vraag waarom dit soort dingen gebeuren in jouw leven. Ik heb mij als kind ook heel vaak afgevraagd waarom mijn ouders uit elkaar zijn gegaan, en waarom ze niet gewoon normaal tegen elkaar konden doen, en bij elkaar blijven. Ik was er vaak erg verdrietig van, en begreep het soms ook niet. Hoe is dat bij jou? Je schrijft dat het heel, heel erg is. Als je je er verdrietig, boos of gewoon ontzettend rot over voelt, kun je er dan met iemand over praten? Dat heeft voor mij erg geholpen. Iemand die niet mijn ouders waren, en gewoon even naar mij kon luisteren, hoe het voor mij is. Dat vond ik erg fijn! Misschien helpt dat ook voor jou? Een juf, meester, buurvrouw.. Iemand die je vertrouwt en bij wie je even je hart kan luchten. Wist je dat je bij Villa Pinedo ook kan chatten met een buddy? Dat is iemand die net als jij gescheiden ouders heeft, en weet hoe moeilijk en vervelend dat kan zijn! In de link hieronder vind je meer informatie over een buddy.

https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

Ik hoop dat ik je een beetje kon steunen met mijn bericht. Weet dat je er niet alleen voor staat, en niet de enige bent! Heel veel sterkte. <3

0

Lotte

19 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hi lieve Josje, wat dapper dat je je vraag stelt hier op het forum van Villa Pinedo. Je vertelt dat jouw ouders gescheiden zijn en dat je dat heel, heel erg vindt. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt, want mijn ouders zijn ook gescheiden en dit heb ik ook heel lang heel vervelend gevonden. Hoe lang is het geleden dat jouw ouders zijn gescheiden? Is het pas net gebeurd of is het al een langere tijd zo?

En wat een rot gevoel is dat hè, dat er hele erge dingen gebeuren in je leven? Vooral wanneer het lijkt alsof anderen hier helemaal geen last van hebben. Ik wil je in elk geval vertellen dat je niet de enige bent met vervelende dingen in het leven. Hier bij Villa Pinedo zijn alleen maar kinderen met gescheiden ouders, die begrijpen dus allemaal heel goed hoe jij je voelt. Hopelijk kan je daar wat steun uit halen.

Zoals Amanda je hieronder ook al als tip gaf kan het heel erg helpen om met iemand te praten over hoe je je voelt. Maar ik kan me ook voorstellen dat dat spannend of lastig is. Mij helpt het dan altijd om te schrijven over hoe ik me voel. Ik ben dan de enige die het leest, dus dan maakt het helemaal niks uit wat ik schrijf. En het helpt me altijd om mijn eigen gedachten en gevoelens te begrijpen, want die kunnen soms alle kanten op gaan. Heb jij dat ook weleens?

Ik hoop dat je je snel wat beter gaat voelen. Misschien kan het helpen om af en toe wat afleiding te zoeken van de scheiding, door iets te doen wat je heel leuk vindt. Zelf hou ik van lezen en met mijn honden knuffelen. En misschien is het nu een beetje moeilijk te geloven, maar zelf kon ik steeds beter met de scheiding van mijn ouders om gaan. Dat kan een heleboel tijd kosten, maar het wordt weer een keertje beter. Hopelijk wil je dat van mij aannemen.

Ik hoop dat je iets aan mijn verhaaltje hebt. Laat het vooral weten als je nog meer vragen hebt of lekker even wil kletsen. We zijn er voor je!

Heel veel liefs, Lotte

0

Valkirya

9 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Ik weet ook niet waarom het er is...... Ik heb ook gescheiden ouders. En ik vind dat ook heel erg. Ik wens je veel sterkte. Groetjes valkirya

0

respond to letter