Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Ruzie met moeder als ik bij vader ben

Victoria, 12 jaar

Gedachten en gevoelens
Mijn moeder en vader zijn al een tijdje gescheiden en ik heb er erg veel moeite mee altijd het ding is als ik bij mijn moeder ben bel ik de hele tijd met haar en voor het slapen zeggen we altijd Slaaplekker mijn vader word daar gek van maar ik kan niet zonder het moet elke keer gewoon hebben jullie tips voor wat ik kan doen als ik ruzie heb met mijn moeder en ik ben bij men vader?
OF

Reacties (2)

Anouk

23 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Lieve Victoria,

Wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en je vraag hebt kunnen stellen.

In je berichtje lees ik dat je vaak met mama belt als je bij papa bent. Als ik je goed begrijp vind jouw vader dat dan niet zo leuk. Zou je aan je vader kunnen uitleggen dat het bellen met je moeder jou een fijn gevoel geeft. Misschien kunnen jullie er afspraken over maken? Bijvoorbeeld dat je overdag 1x een halfuurtje met mama belt en in de avond voor het slapen ook belt om welterusten te zeggen. Hoe zou dat voor jou zijn?

In je berichtje schrijf je over wat je kan doen als je ruzie hebt met je moeder als je bij je vader bent. Waar gaan die ruzies over? Zou het voor jou fijner zijn, als je aan je moeder kan vragen om erover te praten als je weer bij haar bent. Dan kunnen jullie het samen rustig uitpraten.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt lieve Victoria. Ik denk aan je.

Veel liefs,

Van mij

0

Romy

26 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Victoria,

Als ik je berichtje goed lees pik ik er twee dingen uit. Dat je veel met je moeder belt als je bij je vader bent, en dat je vader daar gek van wordt. En je vraagt om tips wat je kan doen als je ruzie hebt met je moeder als je bij je vader bent.

Als jij merkt dat je niet zonder het bellen met je moeder kan, ben ik wel nieuwsgierig wat je zo fijn vindt aan het bellen met haar? Is dat de dingen die ze zegt, hoe ze luistert of misschien wel iets heel anders? En zou je vader misschien iets kunnen veranderen, zodat hij jou dat ook wat meer kan geven? Maar ik weet dat het soms gewoon echt lastig is om een van je ouders te moeten missen. Dat is heel normaal. ❤️

En tips voor ruzie met je moeder, ja dat is een goede vraag! Het hangt er misschien een beetje vanaf wat voor ruzies het zijn en of jullie nog met elkaar praten. Maar als jij er last van hebt, kan praten best wel goed helpen? Of afspreken dat jullie er later over praten, als jullie weer samen zijn. Hoe gaat dat tot nu toe? Ik vond het zelf altijd heel lastig om ruzie te hebben met een van mijn ouders als ik bij de andere was. Dan probeerde ik te bellen of er over te schrijven in mijn dagboek, zodat het iets minder in mijn hoofd zat. Of ik praatte er met een vriendin over.

Hopelijk zit hier een fijne tip tussen. Veel succes thuis en weet dat je altijd terug kunt komen op het Forum of een Buddy kunt aanvragen.

Liefs, Romy

0

respond to letter