Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Praten over de scheiding

Lucas, 10 jaar

Mijn oudersFamilie
Ik ben Lucas en mijn ouders zijn gescheiden en ik kan er met niemand over praten
OF

Reacties (4)

Juleano

9 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Probeer brieven te schrijven want ik durfde eerst ook niet te praten maar toen ging ik brieven schrijven en dat hielp me moeder las de brieven en toen ging ze met me praten ik hoop dat het ook bij jou helpt

Groetjes juleano

0

Anne

24 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hi Lucas,

Allereerst, super goed dat je een berichtje op dit forum hebt geplaatst. Dat is al een stap om met iemand erover te praten.

Wat ik zelf fijn vond toen mijn ouders net gescheiden waren, is om te kijken of te vragen bij vrienden om mij heen, of zij ook gescheiden ouders hebben. Soms is dat zo, maar soms ook niet en dan voel je je al gauw de enige met gescheiden ouders om je heen.

Gelukkig zijn er nu ook andere opties, zoals:

  • Is er een familielid waar je het goed mee kan vinden?
  • Is er een buurman/buurvrouw die je vaak ziet en goed contact mee hebt?
  • Of is er iemand anders om je heen die je vertrouwt?
Zo ja, probeer een keertje te beginnen met vertellen dat het soms voor jou best lastig/vervelend/verdrietig is dat je ouders gescheiden zijn. Soms weten mensen niet eens dat het voor jou iets is wat niet fijn is. Als jij erover begint, helpt het vaak! Dan luisteren mensen een stuk beter.

Daarnaast, kan je ook een buddy krijgen van Villa Pinedo. Dus ook op deze site. Dan is er iemand speciaal voor jou om je aan te horen, gewoon te kletsen of even mee te lachen. Sinds kort is er ook een boek uit, die je ook kan helpen. (Maar dan zal je wat hulp van iemand anders nodig hebben om dit te bestellen voor je.)

Als je een buddy niet zo fijn vindt, mag je ook een langer berichtje hier plaatsen op het forum. Dan helpen mensen zoals ik en bijvoorbeeld Juleano je ook door wat te vertellen over hun verhaal. Dus eigenlijk heb je al een hele mooie eerste stap gezet!

Ik hoop dat je iets aan de tips hebt. Ik wens je veel succes.

Groetjes van Anne

0

Rachel

17 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hey Lucas,

Wat vervelend! Bij mij helpt het altijd heel erg om het op te schrijven. Maar het papier zegt natuurlijk niks terug..! Ook kun je proberen om iemand in je omgeving in vertrouwen te nemen. Maar misschien is dat ook wel erg lastig. Als je echt graag met iemand wilt praten kun je hier altijd een buddy aanvragen en daar kun je mee appen. Bij mij helpt dat heel goed dus ik raad het je aan!

Ik wens je heel veel sterkte/succes. Je kunt dit!Groetjes,Rachel

0

Lisa

21 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve Lucas,

Welkom bij Villa Pinedo, wat dapper dat je hier je bericht plaatst. Toen mijn ouders net gescheiden waren, had ik ook eigenlijk niet echt iemand om hier over te praten. Ik heb toen regelmatig een brief op mijn vaders bed gelegd waarin ik schreef hoe ik mij voelde. Dit heeft voor mij geholpen. Het hielp mij ook om met mijn zus te praten over de scheiding. Heb jij een grote broer of zus met wie je kunt praten? Bij Villa Pinedo kun je ook chatten met een buddy, hij of zij heeft ook gescheiden ouders en zou je graag willen helpen. Lijkt je dit fijn Lucas? Via deze link kun je je aanmelden voor een buddy (natuurlijk alleen als jij dat wilt): https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

Hopelijk heb ik je zo een beetje op weg kunnen helpen. Als je nog een keer een berichtje wilt plaatsen op het forum, doe dit dan vooral!

Veel succes Lucas!

Lieve groetjes, Lisa

0

respond to letter