Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Pleeggezinnen en zelfmoord ouders

Hidde, 11 jaar

Mijn woonsituatie
Toen Ik 6 jaar was zijn mijn ouders gescheiden. Ik had het er erg moeilijk mee en kreeg op mijn 6e al driftbuien en huilbuien . Door die extreme buien moest ik op mijn 8e naar een pleeggezin. Ze konden me niet aan. Ik ben inmiddels 8× van pleeggezin veranderd maar het helpt niks. Dat heeft als gevolg een nare sfeer thuis, slechte resultaten op school en veel slapeloze nachten. Mijn ouders hebben zelfmoord gepleegd omdat ze het leven niet meer zagen zitten. Wie kan me helpen?
OF

Reacties (2)

Stanja

ongeveer 2 jaar geleden

Lieve Hidde,

Bedankt voor jouw vraag op het forum en wat fijn dat je ons gevonden hebt! Je schrijft over de vele pleeggezinnen en de zelfmoord van je ouders. Ik kan mij voorstellen dat dat een enorme lastige situatie voor je is. Ik wil je laten weten dat je vraag goed is aangekomen en dat je niet alleen bent. 

Onze Buddy’s gaan hun best doen om jou zo snel mogelijk een luisterend oor te bieden en jou te steunen in deze situatie, maar voor nu wil ik jou alvast een aantal websites geven waar je in de tussentijd misschien iets aan hebt: 


https://www.kindertelefoon.nl/

https://www.deluisterlijn.nl/

Ik ga er vanuit dat je snel reacties krijgt van onze lieve Buddy’s en andere kinderen en jongeren met gescheiden ouders!

Dikke knuffel en liefs,

Stanja van Team Villa Pinedo

Hidde

11 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

Ik heb al een buddy

1

Isa

24 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

Hee lieve Hidde,

Wat goed dat je vraag stelt hier op het forum van Villa Pinedo!

Wat heftig wat je al hebt moeten doormaken. Weet dat je niet alleen bent, en er niet alleen voor staat. Ik herken wel wat dingen die je hebt meegemaakt, alleen was het bij mij iets anders. Ik wil het met je delen in de hoop dat je er wat aan hebt en je hopelijk iets minder alleen voelt.

Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik 6 jaar oud was. En doordat er veel problemen waren heb ik ook een aantal keren in verschillende opvang/crisis gezinnen gezeten, in de crisisopvang en werd ik door de kinderbescherming uit huis geplaatst. Ik kan mij dus een beetje voorstellen hoe jij je nu misschien voelt. Ik vond het vreselijk dat ik in de crisisopvang zat niemand luisterde naar mij, niemand snapte hoe ik mij voelde en niemand leek het te begrijpen. De ouders van de opvang gezinnen deden op hun manier hun best, maar ze snapte mij niet en het voelde ook alsof ze mij niet wilde begrijpen. Ik had toen een contactpersoon van de kinderbescherming, met wie ik kon bellen, wie met mee probeerde te denken (wel binnen bepaalde grenzen). Maar hij luisterde wel echt en toen ik mij open stelde naar hem, vonden we samen een zo goed mogelijke oplossing. Natuurlijk was niet gelijk alles beter en opgelost, maar stapje voor stapje werd het beter.

Heb je toevallig ook iemand met wie je kan praten, wie je helpt of naar je luistert? Zou het misschien fijn zijn om met deze persoon te kijken wat voor oplossingen er zijn en hoe jullie dat voor elkaar kunnen krijgen? Deze persoon kan een familie lid zijn, een leerkracht, een vertrouwenspersoon of iemand van een instantie zoals bij mijn contact persoon van de kinderbescherming.

Wat mij ook erg heeft geholpen is dingen voor mijzelf op te schrijven, maar ook van mij af te schrijven in mijn dagboek. Het loste niets op, maar ik voelde mij wel eventjes iets beter omdat het uit mijn hoofd was. En op die manier iets van rust kreeg in mijn hoofd. Daarnaast afspreken met mijn beste vriendin vond ik erg fijn, omdat dan gewoon even weg was van het crisisgezin en even aan andere dingen kon denken.

Tot slot, de website die Stanja noemt, zijn echt hele fijne websites. Ik heb vroeger ook gebruikt gemaakt van de kindertelefoon en vond dit enorm helpend! Een andere website waar je nog terecht kan is: www.fier.nl Op deze website kan je anoniem chatten, over de dingen waar je mee zit.

Lieve Hidde, Ik hoop dat je iets hebt aan mijn ervaring en mijn tips. Je staat er niet alleen voor!

PS. Als je het fijn vindt om 1op1 met iemand te praten kan je, hier bij Villa pinedo ook nog een buddy aanvragen. Een buddy is iemand die ook een ervaringsdeskundige is en dus ook gescheiden ouders heeft waarmee je kan praten, die luistert en die er voor jou is.

Heel veel sterkte en succes!

veel liefs, Isa.

0

respond to letter