Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Overhalen om te scheiden

Je voornaam (is niet verplicht), 23 jaar

Mijn ouders
Hoi, Van kleins af aan ben ik al 'gewend' geraakt aan de vele ruzies in huis, in hoeverre dat kan. De meenste mensen op dit forum hebben gescheiden ouders, ik niet, maar ik zou willen dat dit zo was omdat het niet meer leefbaar is in huis! Mijn ouders zijn inmiddels bijna 30 jaar getrouwd maar dat is niet iets waar ik blij om kan worden. Ik zie liever dat ze vandaag gaan scheiden dan morgen. Mijn vader is een moeilijke man die graag zijn zin wil hebben. Mijn moeder is een zachtaardige en (soms te) lieve vrouw. Ze zijn allebei christelijk opgevoed en dat is een grote reden voor mijn moeder om niet te gaan scheiden ook al is het steeds minder leefbaar omdat mijn vader, inmiddels al twee jaar, geen werk meer heeft. Hij zeurt heel veel en als er niet iets is om over te zeuren zoekt hij het wel op... Heel vermoeiend! Mijn broer was vanmiddag bij ons en hij zou t/m morgen bij ons blijven maar hij is door de sfeer vanavond alweer naar huis gegaan (hij woont op zichzelf met zijn vriendin) en hij komt al zo weinig langs.. Ik ben zelf een deeltijd studente die weer thuis is komen wonen i.v.m. het stoppen van mijn (vorige) studie. Ik zou graag tips willen over hoe ik mijn moeder kan overhalen om tóch te gaan scheiden. Mijn broer en ik hebben het al vaak genoeg gezegd maar ze doet er (nog) niks aan en hier veranderd ook helemaal niks... Groetjes M
OF

Reacties (1)

Evy

meer dan 10 jaar geleden

Hoi m,

Je vraag is best lastig. De meeste jongeren op deze site vragen niet om tips om hun ouders over te halen om te scheiden. Maar ik snap je ontzettend goed!

Als je ouders alleen maar ruzie hebben en de sfeer is alles behalve gezellig dan is het soms beter om te scheiden. Als ik je verhaal zo lees dan heb je dit al wel met je moeder besproken maar wil zij niet. Hier kunnen natuurlijk heel veel verschillende redenen voor zijn maar je noemt bijvoorbeeld het christelijk zijn. Speelt hierbij vooral de christelijke opvoeding die je ouders hebben gehad of zijn ze ook lid van een christelijke gemeenschap? Met dit laatste kan het natuurlijk zijn dat vanuit daar druk gevoeld wordt. Schaamte dat het huwelijk niet heeft stand gehouden etc.

Ik denk dat het lastig is om je moeder over te halen. Zij zal deze keuze zelf met je vader moeten maken. Wat je wel kan doen is tegen je ouders vertellen hoe jij je voelt. Samen met je broer misschien. Dat je vind dat de leefsituatie thuis erg naar is. Vertel dat er iets moet veranderen. Ze kunnen in relatie therapie gaan als zij hun huwelijk nog willen redden of dat het misschien beter is om uit elkaar te gaan.

Het is een proces. Het duurde bij mijn moeder ook twee jaar om bij haar vorige partner weg te gaan terwijl hij heel slecht voor haar en mij en mijn broertje en zusje was. Het werkt heel ingewikkeld. Je moeder houdt waarschijnlijk nog wel van je vader en de man wie hij vroeger was ook al hebben ze nu ontzettend veel ruzies.

Het heeft waarschijnlijk tijd nodig. Maar dit betekent niet dat je alles hoeft te accepteren. Vertel hoe jij je voelt en dat je vind dat er iets moet veranderen. De rest is denk ik aan je ouders.

Als je nog vragen hebt dan wil ik ze graag beantwoorden!

Succes en heel veel liefs

0

respond to letter