Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Omgangsregeling veranderen

Emma, 12 jaar

Mijn woonsituatie
Halloo, mijn ouders zijn gescheiden en ik woon week om week bij mn vader/ moeder, maar ik zou zelf wat meer bij mn moeder willen wonen, want ik kan het niet altijd goed vinden met mm stiefmoeder. Heeft iemand een idee hoe ik dit tegen mijn ouders moet zeggen zonder dat mijn vader denkt dat hij iets fout heeft gedaan( want hij heeft niks gedaan)?
OF

Reacties (3)

Mae

21 jaar

10 maanden geleden

Hoi Emma, wat fijn dat je op het forum van Villa Pinedo terecht bent gekomen om je vraag te stellen! En ik kan mij voorstellen dat je niet zo goed weet hoe je dit tegen je ouders moet zeggen.

Je verteld dat je dus liever meer bij je moeder zou willen wonen omdat je het niet altijd goed kan vinden met je stiefmoeder. Dat lijkt mij erg lastig. Je zegt dat je niet wilt dat je vader denkt dat hij iets fout heeft gedaan. Dit gevoel herken ik heel goed en heb ik ook best wel gehad!

Mijn ouders zijn ook uit elkaar en ik woon ook de ene week bij mijn vader en de andere week bij mijn moeder. Op een gegeven moment wilde ik ook graag wat meer bij mijn moeder wonen. Ik vond dit heel lastig en heb hier best wel lang mee gezeten omdat ik zoals jij ook verteld mijn vader niet het gevoel wilde geven dat hij iets fout deed. En ik voelde mij schuldig als ik meer bij mijn moeder zou zijn. Dus je bent niet de enige die dit gevoel heeft!

Wat mij toen heel erg heeft geholpen is alles opschrijven waar ik mee zat. Dat luchtte altijd op, en dat doen ik nog steeds als ik ergens mee zit! Doordat ik dit deed wist ik nog beter wat mijn gevoel was en wat ik graag wilde. Toen heb ik tijdens een eerlijk gesprek met mijn vader verteld wat mijn gevoel was en hoe ik graag wilde dat mijn gevoel weer beter zou worden. Dit was heel fijn. Uiteindelijk wilde mijn vader wat het beste voor mij zou zijn!

Ik hoop dat het jou ook zou helpen om je gevoelens op te schrijven en het hier dan met je vader en/of ouders over te hebben! Want uiteindelijk moet jij je fijn voelen thuis, of dat nou bij je vader is of bij je moeder!

Hopelijk heb je er iets aan Emma!
Heel veel liefs van Mae <3

Mea

12 jaar

9 maanden geleden

Leuke naam lijkt op die van mij mae mijn naam is Mea

1

Bibi

21 jaar

10 maanden geleden

Hi lieve Emma, wat goed dat je dit durft te delen op het Forum van Villa Pinedo. Dat vind ik erg dapper van jou!

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 16 jaar oud was en ik had dezelfde omgangsregeling als jij: week om week bij mijn vader en moeder. Dat vond ik in het begin fijn, want zo zag ik ze beide even veel en hoefde ik niet te kiezen, maar na een tijdje veranderde dat. Mijn vader kreeg een nieuwe relatie en dat ging behoorlijk snel. Ze bleef kort daarna al slapen en ze waren bijna altijd samen, daar moest ik erg aan wennen. Dat was ook één van de redenen waardoor ik fijner vond om bij mijn moeder te zijn.

Ik snap je vraag daarom heel erg goed, want ik weet dat het heel lastig kan zijn om dit eerlijk tegen, in dit geval, je vader te zeggen. Is het daarom een idee om jouw gevoel op papier te zetten in de vorm van een brief? Dan hoef je niet meteen 'bang' te zijn voor zijn reactie, maar kun je wel je hart luchten over de situatie. Wat je heel mooi zegt is dat jouw vader niets fout heeft gedaan, dat is denk ik voor hem zelf ook fijn om te weten. Misschien kun je dat daarom ook verwerken in jouw brief?

En kan het denk je ook helpend zijn om de band met jouw stiefmoeder wat fijner te krijgen? Bij Villa Pinedo hebben jongeren die in dezelfde situatie als jij zaten hierover een brief geschreven. Hoe zou je het vinden om deze aan haar tegen? Op die manier kunnen jullie hopelijk wat beter met elkaar overweg en hoef je je vader ook niet te missen. Hier kun je de brief lezen: https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-nieuwe-partners-van-gescheiden-ouders/

Heel veel succes lieve Emma, doe vooral waar jij je prettig bij voelt! Maar weet dat je ook voor jezelf mag kiezen en dat jouw gevoel er toe doet.

Liefs van Bibi

0

Mea

12 jaar

9 maanden geleden

Hoiiii Emma ik heb ook zo iets super k maar ik zou NIET je moeder het laten sturen want het levert meer gedoe op dan je denk helaas heb ik geen tip of zo sorry

Veel plezier en succes Groetjes Mea

0

respond to letter