Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Nieuwe vrouw

Annebel, 10 jaar

Gedachten en gevoelens
Hoi ik ben Annebel en vraag me af hoe je er mee omgaat als je moeder en vader gescheiden zijn en dan alleen je vader een nieuwe vrouw krijgt heb jij mischien tips???
OF

Reacties (3)

Lotte

19 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hi lieve Annabel, wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo gevonden hebt! Jouw vraag is hoe je ermee om kan gaan als je vader een nieuwe vrouw krijgt. Dat vind ik een hele logische vraag! Zelf ben ik 19 en heb ik in de afgelopen jaren best wat ervaring opgedaan in het krijgen van stiefouders. Ik hoop dat je wat aan mijn tips zal hebben!

Het allerbelangrijkste is om naar je eigen gevoel te luisteren. Ik heb zelf ervaring met nieuwe partners van mijn ouders die ik helemaal geweldig vond, maar ook met partners die ik een stuk minder leuk vond. Op het moment dat het voor jou goed voelt, is het helemaal oké om de nieuwe vrouw van papa een beetje beter te leren kennen, bijvoorbeeld door samen iets leuks te gaan doen. Maar als het nog niet goed voelt, bijvoorbeeld omdat je het nog spannend vindt of omdat je niet zo goed weet wat je van papa's nieuwe vriendin moet vinden, is dat ook helemaal oké. Misschien zou je dan eens aan papa kunnen vertellen dat je er nog niet helemaal aan toe bent, dan kan hij daar rekening mee houden.

Toen ik zelf te maken kreeg met de nieuwe vriend van mijn moeder, waar ik niet zo enthousiast over was, ben ik eerst vooral heel boos geworden. Ik had het gevoel dat mama niet naar mij luisterde en alleen maar deed wat ze zelf wilde. Dit heb ik geprobeerd aan haar uit te leggen en uiteindelijk heeft dat wel geholpen. Ik denk dat papa het ook heel fijn vindt als jij eerlijk tegen hem vertelt hoe jij je voelt. Dat maakt het voor jullie allebei een stukje makkelijker.

Wat ook kan helpen is om te kijken of jij en de vriendin van je vader misschien wel iets hebben wat jullie allebei heel leuk vinden, zoals tekenen of voetballen. Als dat zo is hebben jullie iets waar jullie makkelijk over kunnen praten of wat jullie misschien wel samen kunnen doen. Zelf vind ik het bijvoorbeeld heel gezellig om met mijn stiefmoeder te kletsen over tv programma's die we allebei kijken.

Ik hoop heel erg dat je iets aan mijn tips hebt lieve Annabel! Zoals ik al zei is het vooral heel belangrijk dat jij je blij voelt. Mocht je nog meer vragen hebben, dan kan je die altijd stellen. Als je iets langer met dezelfde persoon wilt kletsen, kan je je ook nog aanmelden voor een buddy. Dat doe je hier: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Heel veel liefs, Lotte

0

Roan

12 jaar

bijna 2 jaar geleden

He wat fijn dat je dat met ons deeld ik het dat eerst ook dat ik moest wenen aan een nieuwe frouw maar na een maand kregen we een klik met elkaar ik zag haar ineens als een tweede moeder en was blij maar mijn Echte moeder was daar niet zo blij mee maar nogmaals bedankt

0

Harold

18 jaar

bijna 2 jaar geleden

Heyy Annabel, wat goed dat je deze vraag op het forum hebt kunnen stellen.

Ik lees dat alleen 1 ouder een nieuwe partner heeft gekregen. Ik ben nu 18, maar had hier ook mee te maken in het begin van mn ouders’ scheiding.

Dit was even wennen, maar ik ging gewoon vaak dingen met de nieuwe partner iets doen. Zo maakte ik een band met haar. Dit kan van alles zijn, van een kaartspelletje tot een dagje weg.

Je mag altijd je grenzen aangeven, doe vooral wat jij fijn vindt! Misschien kan je met papa praten erover.

Nu heb ik een hele goede band met haar en ben ik blij dat ik een band met haar heb.

Misschien heb je hier iets aan!! Zo niet zou je altijd nog terug kunnen komen of iemand anders je kan helpen.

Groetjes van Harold

0

respond to letter