Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Nieuwe vriend moeder

Floor, 10 jaar

hoi, mijn ouders zijn nu inmiddels 5,6 jaar gescheiden.Maar mijn moeder wil mischien opnieuw trouwen met haar nieuwe vriend. Maar ik kijk er erg tegenop.En als ik iets zeg luisterde hij er niet naar.En hij doet dingen wat ik heel irritant vind maar dat weet hij wel.Maar hij doet het echt expres.We wonen nu ook met hem samen daar keek ik ook al tegenop...WAT MOET IK NUUU😮😬😥
OF

Reacties (7)

Ruben

27 jaar

bijna 4 jaar geleden

Hoi Floor,

Wat goed dat je je verdeel deelt met ons. Een nieuwe vriend is altijd lastig. Zeker als hij bij je in huis komt wonen! Heb je dit gevoel al eens met je moeder besproken? Als je het lastig vind om dit met haar te bespreken, is het misschien goed om het in een brief te schrijven aan je moeder? je kan dan rustig aangeven hoe je de laatste tijd hebt ervaren en de vragen stellen waarmee je loopt.

Je kan ons natuurlijk ook bereiken via onze app. Je kan dan chatten met iemand zoals ik. Je kan ons ook altijd bereiken op het forum, daarin zullen wij altijd proberen je een luisterend oor te bieden:)

liefs,

Ruben

0

Shannon

22 jaar

bijna 4 jaar geleden

Hi Floor,

Wat vervelend om te lezen dat je het gevoel hebt dat je niet gehoord word. Heb je al met je moeder gepraat over de dingen die jij vervelend vind van haar nieuwe vriend en haar uitgelegd waar je tegenop kijkt? Je moeder zou je denk ik het beste kunnen helpen in het vinden van een oplossing, zodat jij je beter kunt voelen tegenover haar nieuwe vriend. Ik heb uit mijn ervaring geleerd dat het in dit soort situaties altijd het beste is om open en eerlijk aan mijn moeder of vader te vertellen wat mij dwars zat thuis en over hun nieuwe partners om samen opzoek te gaan naar een oplossing die iedereen in huis gelukkig maakt. Mijn vader als mijn moeder waren altijd erg blij dat ik dit aangaf, want hun wilden ook dat ik gelukkig ben, en ik weet wel bijna zeker dat jou moeder dat ook voor jou wilt! Heel veel succes en knuffels!

Liefs, Shannon

0

Ella

20 jaar

bijna 4 jaar geleden

Beste Floor, Wat fijn dat jij je weg naar Villa Pinedo hebt gevonden en wat ontzettend stoer dat jij verhaal hier wilt delen! Wat zit jij in een vervelende situatie. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk het nu is voor jou… Wat vervelend dat de vriend van jou moeder expres dingen doet die jij niet leuk vind. Ook nog als hij niet luistert naar wat jij zegt. Ik herken het stukje over samenwonen. Samen met mijn moeder en broertjes verhuisde we naar het huis van de vriend van mijn moeder. Dat vond ik best lastig want ik woonde ineens in een huis van een ander. Ook de regels thuis werden anders en het duurde even voordat ik daar aan gewend was.

Weet jou moeder dat haar vriend expres dingen doet of zegt die jij niet leuk vind? En weet ze dat jij er tegen op kijkt dat ze misschien gaat trouwen?   Ik dacht altijd dat mijn moeder zelf wel kon bedenken wat ik fijn vond en wat niet maar dat was helaas niet zo. Pas als ik zei wat ik niet leuk vond dan kon daar wat aan veranderd worden. Daarbij was het met mijn moeder belangrijk hoe  ik iets zei. Als ik het boos zei of tijdens een ruzie dan nam ze het vaak minder serieus dan wanneer ik vroeg of ze even met mij kon praten. Ik heb het altijd moeilijk gevonden om met mijn moeder te praten over de dingen die ik niet fijn vond. Ik was vaak bang om een gesprek met haar aan te gaan. Wat mij heeft geholpen is alles wat mij dwars zat opschrijven en hoe eng ik het ook vond toch te vertellen aan mijn moeder. Als dit niet fijn voelt of je vind het moeilijk om dit op te schrijven of te vertellen hebben wij een open brief aan alle gescheiden ouders geschreven. Dit is de link naar de brief https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-gescheiden-ouders/ Misschien herken je wel een aantal dingen die in de brief geschreven staan. Wat mij nog meer heeft geholpen is om erover te praten met iemand met een vriendin, een familielid of een leraar. Bij Villa Pinedo is er ook iemand (een buddy) waarbij je hart kan luchten en kan kletsen over de scheiding. Dit is de link: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/Ik hoop dat je iets aan mijn tips zult hebben en dat er in de beslissing ook rekening wordt gehouden met jou gevoel!

Heel veel liefs, Ella

0

Mia

24 jaar

bijna 4 jaar geleden

Lieve Floor,

Fijn dat je het forum hebt gevonden en super knap dat je hier je verhaal hebt gedeeld. Wat vervelende dat je moeder wil trouwen met haar vriend waar jij het niet zo goed mee kan vinden. Dat lijkt me een lastige situatie voor jou!

Ik herken het wel wat je vertelt. Mijn vader kreeg een nieuwe vriendin waar ik het niet zo goed mee kon vinden. Zij was heel anders dan mijn moeder en dat vond ik heel erg wennen. Mij hielp het heel erg om het met mensen in mijn omgeving erover te praten die ik lief vond en mij zouden begrijpen. Heb jij mensen in jouw omgeving waar je naartoe kan om te praten? Sommige dingen, die ik niet wilde vertelde, schreef ik voor mijzelf op in een boekje. Dat luchtte ook op. Heb je op onze website al gezien dat je een Buddy kan aanvragen? Een Buddy is iemand, die net als jij, ook gescheiden ouders heeft. Jullie kunnen dan samen in de MyBuddy App chatten over de scheiding van jou ouder en je Buddy kan jou dan tips geven. Als je op de volgende link klikt kom je op de pagina uit waar je een Buddy kan aanvragen: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

Hopelijk heb je wat aan mijn tips. Weet in ieder geval dat wat jij voelt er mag zijn en dat je dat ook mag uitspreken.

Liefs,

Mia

0

Elien

23 jaar

bijna 4 jaar geleden

Lieve Floor Wat goed dat je ons forum hebt gevonden. Ik herken je situatie heel goed. Mijn moeder heeft sinds kort ook een nieuwe vriend. Ik kan het niet goed met hem vinden. Ik irriteer mij ook heel hard aan alles wat hij hier thuis doet. Ik heb de afgelopen tijd ook al heel veel ruzie gehad met mijn mama door hem. Wat mij momenteel heel hard helpt is met mijn nicht te praten. Om even al mijn frustraties er uit te laten. Het is ook wel fijn dat ze mijn mama ook goed kent en mij goeie tips kan geven. Heb jij iemand waar je mee kan praten. Als mijn nicht geen tijd heeft schrijf ik ook soms alles op papier dat helpt mij ook heel erg om even alles van mij af te schrijven. Je kan bij villa pinedo ook altijd een buddy aanvragen. Die altijd voor jou paraat staat voor een babbeltje. Jouw buddy heeft ook gescheiden ouders en weet dit heel goed wat het is.

Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt gehad en dat de situatie snel beter wordt. Weet dat je hier altijd welkom bent.

Veel liefs Elien

0

Martijn

18 jaar

bijna 4 jaar geleden

Hai floor. Ik herken mij in jou verhaal en heb zelf ook veel last gehad van de vriend van mijn moeder die zich met mij bemoeide en mij express irriteerde om mij op die manier uit te dagen. Wat mij hielp was alle dingen die hij deed opschrijven en aan mijn moeder vertellen zodat zij het hopelijk realiseert. Bij mij was dat niet het geval maar het kan zijn dat jou moeder anders reageert. Als je contact hebt met je vader over hebben misschien dat hij hier iets kan betekenen. Wat ik deed was dat ik hem gewoon compleet negeerde als ik merkte dat hij mij probeerde te irriteren en gewoon doorpraten als hij niet naar je luistert of door je heen wilt praten.

Groetjes,

Martijn

0

Lisa

10 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hallo lieve Floor.

Zoals ik al heb gelezen heb je al een paar dingen gezegd over dat je niet wil dat je moeder met haar nieuwe vriend gaat trouwen. MAAR ZE LUISTERT NIET! Misschien kun je even met haar in je kamer praten er over (met de deur dicht) en ja als ze dan niet luistert dan kan je er niks aan doen. Alleen voordeel: Mijn vader is ook getrouwd met zijn nieuwe vriendin. En ik moest toestemming geven bij de bruiloft of ik het goed vondt dat mijn vader ging trouwen met haar. Ik weet dat het moeilijk is om te zeggen maar anders gaan ze toch trouwen en dat wil je toch niet? Je kan het ook anders doen maar dat moet je zelf weten.

Ik hoop dat het goed komt! Lisa

0

respond to letter