Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn verhaal :(

Isabelle, 13 jaar

Mijn woonsituatie
Hi, mijn naam is Isabelle en dit is mijn verhaal over mij en mijn vader. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 6 was, ik herinner me helaas alles nog. Ik heb een zusje die 2 jaar jonger is en gelukkig kan zij zich niks meer herinneren. Mijn vader was vreemdgegaan op mijn moeder terwijl ze getrouwd waren. Toen onze moeder ons het nieuws vertelde stortte onze hele wereld in. Als klein kind kan je het natuurlijk nooit voorstellen dat je ouders uit elkaar gaan. In het begin toen we onze stiefmoeder (de vrouw waar hij mee vreemdging) ontmoette, was het best gezellig. We zagen ze bijna nooit omdat je “tijd voor zichzelf” nodig hadden onder kinderen. Onze moeder was haar hele leven thuismoeder geweest en wij waren heel gehecht aan haar. Dus wij vonden het wel prima. Tot onze stiefmoeder zwanger raakte. Nadat ze haar 1e kindje had gekregen wilde ze ons er de hele tijd bij hebben. En niet om een band op te bouwen, voor als je dat misschien zou denken. Ze gingen tot s’nachts naar feestjes en soms kwamen ze dronken thuis. Ik moest dan oppassen de hele nacht en ik droeg verantwoordelijkheid voor mijn (half)broertje en zusje. Na ongeveer ander half jaar raakte ze zwanger van haar 2e kindje. Mijn (half)zusje, en wederom moest ik weer oppassen. Ik werd verwaarloosd en emotioneel mishandeld. Ze zeiden dingen tegen mij die niemand in zijn/haar leven zou mogen horen. Ik kreeg angst voor hen, en ik kreeg dwangmatige gedachtes. Dit bleef zo voor ongeveer 7 jaar doorgaan tot ik er genoeg van had.
OF

Reacties (2)

Forum

meer dan 1 jaar geleden

Lieve Isabelle,

Bedankt voor jouw vraag op het Forum en wat fijn dat je ons gevonden hebt! Je schrijft dat over je vader en je stiefmoeder en dat je daar heel erg veel last van hebt.

Ik kan mij voorstellen dat dat een lastige situatie voor je is. Ik wil je laten weten dat je vraag goed is aangekomen en dat je niet alleen bent. 

Onze vrijwilligers gaan hun best doen om jou zo snel mogelijk een luisterend oor te bieden en jou te steunen in deze situatie, maar voor nu wil ik jou alvast een aantal websites geven waar je in de tussentijd misschien iets aan hebt

https://www.kindertelefoon.nl/ en www.mindkorrelatie.nl

Ik ga er vanuit dat je snel reacties krijgt van onze lieve vrijwilligers en andere kinderen en jongeren met gescheiden ouders!

Dikke knuffel en liefs,

Maaike van Team Villa Pinedo

0

Elisa

22 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hi lieve Isabelle,

Wat goed en dapper dat jij jouw verhaal met ons deelt op het forum!

Veel van wat jij schrijft komt mij erg bekend voor. Mijn ouders zijn ook gescheiden en mijn vader is, net als die van jou, ook vreemd gegaan :( . toen ik daar achter kwam wist ik niet wat ons overkwam, in mijn hoofd was vreemdgaan alleen iets wat in films en series gebeurde en al helemaal niet bij mijn ouders! Ik zag hoe veel pijn hij mijn moeder daarmee had gedaan en dat maakte mij heel boos en verdrietig! Bovendien vond ik niet dat hij alleen mijn moeder had bedrogen, hij had daarmee ons hele gezin kapot gemaakt en dat gaf mij het gevoel dat wij en ons gezin niet goed genoeg voor hem waren. Ik was in die periode dus vaak verdrietig, boos en heel gekwetst! Voelde dat voor jou ook zo? Ik heb de vrouw waarmee mijn vader is vreemdgegaan nooit ontmoet, wel ben ik foto's tegengekomen waar ze samen op staan en heb ik brieven gelezen die ze naar elkaar hebben verstuurd. Dat vond ik al erg moeilijk om te zien en lezen, dus ik kan me goed voorstellen dat het een hele lastige situatie voor jou moet zijn geweest om er achter te komen dat zij jouw nieuwe stiefmoeder zou worden.

Je schrijft dat je werd verwaarloosd en emotioneel mishandeld. Dat er dingen werden gezegd die niemand zou moeten horen. Wat verdrietig dat je dat hebt moeten meemaken. Ook hier herken ik veel van mijn eigen verhaal in. Mijn vader kon voor de scheiding van mijn ouders ook altijd heel boos op ons worden. Hij schold ons dan uit, bedreigde ons en soms werden we dan ook geslagen. Na de scheiding van mijn ouders hebben wij er voor gekozen om bij onze moeder te gaan wonen. Dit loste veel op, want hierdoor hadden we altijd een veilig huis om naar terug te keren. Je schrijft dat jouw band met je moeder ook heel sterk is en dat ze veel voor jullie heeft gezorgd. Zou dit ook een mogelijkheid voor jou zijn? Is je moeder op de hoogte van wat er thuis bij jouw vader speelt en dat je je bij hem niet veilig voelt? Durf je dit met haar te bespreken?

Het moet vast heel zwaar zijn geweest voor jou om zo veel verantwoordelijkheid te krijgen over jouw (half)broertje en zusjes op zo een jonge leeftijd, terwijl je zelf nog lekker kind had moeten zijn! Je schrijft dat dit door is gegaan tot dat je er genoeg van had. Kan ik daar uit opmaken dat je nu uit deze vervelende situatie bent? Dat de verwaarlozing en emotionele mishandeling is gestopt en dat je niet meer voor je (half)broertje en zusjes hoeft te zorgen?

Ik begrijp heel goed dat je door deze omstandigheden een angst voor jouw vader en stiefmoeder hebt ontwikkeld. Ik ben ook voor een lange periode bang geweest voor mijn vader. Niemand zou zich zo moeten voelen! Het hielp voor mij heel erg om er met mensen over te praten. Ik deed dat bijvoorbeeld met mijn moeder of broers/zus, ik had een lieve trainer op de sportclub en een mentor op school waar ik goed mee kon praten. Is er misschien iemand in jouw omgeving waarmee je het over deze situatie kan hebben? Het is belangrijk dat je weet dat je niet de enige, of de eerste bent die dit heeft meegemaakt en dat je er met mensen over blijft praten!

Mocht je dit verder willen bespreken met iemand die ook gescheiden ouders heeft dan kun je altijd een buddy aanvragen bij Villa Pinedo via deze link: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Daarnaast zijn er veel andere goede sites waar je informatie kan vinden of met mensen kunt bellen en chatten die veel weten over (emotionele) mishandeling en verwaarlozing. Een aantal van die sites kun je bezoeken via de volgende links: https://www.slachtofferhulp.nl/ https://veiligthuis.nl/ https://mindkorrelatie.nl/onderwerpen/mishandeling

Bedankt voor het delen van jouw verhaal, ik hoop dat je wat aan mijn tips en ervaring zult hebben! Hou vol en blijf praten, je bent niet alleen <3 !

Veel liefs, Elisa

0

respond to letter