Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn vader is de weg kwijt

Maxence, 12 jaar

StiefoudersGedachten en gevoelens(Geen) contactWat de f@#ck?!
Sinds een tijd geleden is mijn vader helemaal de weg kwijt. Hij doet drugs en alles en zo. Hij is nou 'bevriend' met een M. M. is een vrouw over wie ik me hele leven al slechte dingen heb gehoord. Ze flikflooit met alles dat los en vast zit. En vgm vind mijn vader haar leuk. M. heeft nog wel een vriendje genaamd R. En die R. heeft dus blijkbaar ook M. bij haar nek omhoog gehouden toen hij boos was op haar. Maar toen wou de dochter, genaamd S., de politie bellen dus toen heeft R. M. neergezet. Papa heeft mij ook een keer uit huis gezet omdat ik boos was op hem. toen waren mijn ouders nog niet helemaal uit elkaar. Maar sinds dien waren ze wel helemaal uit elkaar, want mama stond aan mijn kant en heeft mij dus geholpen. Waardoor papa dus nog bozer werd. En laatst een keer had ik zijn telefoon gepakt om dde gesprekken te lezen tussen M. en hem en daar is hij dus ook achter gekomen. Hij heeft ook de gesprekken gelezen van mij en een vriendin op insta. En daar had hij gelezen dat ik dingen had gehoord van papa, M. en R. En toen werd hij dus helemaal boos. Toen is mijn zusje bang weggekropen in een hoekje. Dus toen durfde ik een tijdje niet meer naar papa. Er zijn ook veilig thuis melding gemaakt richting papa. dat hij onder invloed met en zonder ons (mij en me zusje). Ook dat hij een geweer zou hebben en alles. Dus ja.
OF

Reacties (3)

Lotte

20 jaar

10 maanden geleden

Hi Maxence, wat ontzettend fijn dat je het forum van Villa Pinedo heb gevonden om je verhaal te delen. Het klinkt alsof je in een hele vervelende situatie zit. Je vertelt namelijk dat je vader drugs doet en contact heeft met een vrouw die, zoals jij gehoord hebt, veel slechte dingen doet. Je vertelt ook dat je een tijdje niet meer naar papa durfde, wat heel logisch klinkt als ik lees wat er allemaal is gebeurd. Ga je nu wel weer naar papa?

De dingen die je over je vader en de andere mensen vertelt zijn best wel heftige dingen. Ik heb zelf geen ervaring met geweld thuis, maar ik vind het wel heel erg belangrijk dat het goed met jou gaat. Daarom vind ik het ook zo fijn dat je hier een berichtje heb geplaatst!

Ik vind het lastig om je nu goed advies te kunnen geven, omdat ik ook niet precies weet hoe jouw situatie eruit ziet, maar als papa jou of je zusje pijn doet of andere dingen doet die niet mogen, is het heel belangrijk om hier met iemand over te praten! Je hoeft het namelijk niet alleen op te lossen. Je zou bijvoorbeeld naar je docent op school kunnen gaan of naar een ander familielid.

Uiteraard mag je ook altijd bij ons terecht voor nog meer vragen. Misschien vind je het wel fijn om voor langere tijd met dezelfde persoon te kletsen. In dat geval kan je je aanmelden voor een buddy. Dat doe je via deze link: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Om misschien iets meer informatie of herkenning te vinden over je eigen situatie zou je ook eens kunnen kijken op de site van de Kindertelefoon: https://www.kindertelefoon.nl/. Net als op deze site kun je daar je vraag stellen op een forum, maar je kunt ook 1 op 1 met iemand bellen of chatten.

Ondanks dat ik niet vanuit mijn eigen ervaring kan spreken, hoop ik dat je iets aan mijn berichtje heb.

Heel veel liefs, Lotte

0

Leen

24 jaar

10 maanden geleden

Hey Maxence,

Wat een bericht heb jij geschreven! Dank voor het delen! Volgens mij heb jij heel erg veel op je bordje. Ik kan me goed voorstellen dat dat voor jou soms heel heftig kan zijn. Ik vind het heel dapper en knap dat je wel een berichtje schrijft hier op het forum!

Helaas kan ik niet zo iets aan de situatie bij jou veranderen. Maar dat is ook niet mijn taak. Tegelijkertijd is het ook niet jouw taak om er iets aan te moeten veranderen. Dat is eigenlijk de taak van je ouders. Maaaaar ik vind het wel heel belangrijk dat jij en je zusje je goed voelen. Ik hoop dat jullie een plek hebben om samen veilig te kunnen zijn.

Ik heb me ook niet altijd veilig en fijn gevoeld als ik bij mijn vader thuis was. Hij heeft gelukkig geen fysiek geweld tegen mij gebruikt, maar ik voelde me alsof ik daar niet mezelf kon zijn. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om full time bij mijn moeder te gaan wonen. Ik heb nu met mijn vader contact via bijvoorbeeld SMS, mail of we spreken af en toe af op neutraal terrein. Bijvoorbeeld een restaurant. Dat werkt voor mij beter. Misschien dat het voor jou en je zusje ook kan helpen om die ruimte te pakken en een manier te zoeken naar een manier van contact waar jullie je prettig bij voelen. Wat voor vorm dat is en hoe vaak dat is, dat is aan jou. Als jij je er maar goed bij voelt.

En ongeacht al die stress thuis, hoop ik dat je toch ook af en toe kan ontspannen. Want dat verdien je! Het zal waarschijnlijk niet altijd even makkelijk zijn, maar jij kan dit!

Als je nog vragen hebt of nog iets wilt zeggen, dan kan je reageren op dit berichtje. Dan lees ik het ook weer. Lotte heeft ook tips gegeven over andere mensen met wie je kan praten als je daar behoefte aan hebt. Daar heb ik niks aan toe te voegen. Ik wil alleen zeggen: gebruik ze als je daar de behoefte aan hebt!

Heel veel sterkte en succes Maxence!

Groetjes, Leen

0

soof

17 jaar

10 maanden geleden

hey, ik weet niet of je dit nog gaat lezen maar zo wel wil ik dat je weet dat zodra jij het gevoel hebt dat je onveilig bent ergens er altijd mensen kunnen zijn die je kunnen helpen. ik heb zelf een vader met psychiatrische problemen en ben dus een Kopp kind, vergelijkbaar met een Kov kind. (kind van een ouder met verslaving) de angst en zorgen die je je maakt om jezelf en je zusje zijn volledig terecht en zijn helemaal oké om te voelen. ik beloof je dat uiteindelijk je weer rust gaat vinden. misschien niet nu, maar misschien wel over tien jaar ofzo. dat is in ieder geval wat ik mezelf vertel. op de website van het trimbos instituut staat veel informatie wat misschien je kan helpen. zelf heb ik de behoefte om alles te weten wat er mogelijk is van de situatie waar ik in zit zodat ik weet wat ik een beetje kan verwachten. ik hoop dat dit je wat helpt of in ieder geval je het idee hebt dat je je ei kwijt kon.

0

respond to letter