Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn ouders zijn net gescheiden

Fleur, 16 jaar

Familie
Hoi, mijn ouders zijn net gescheiden en vind het heel lastig om hier mee om te gaan.
OF

Reacties (4)

Naomi

19 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Fleur,

Wat ontzettend rot dat je ouders pas geleden gescheiden zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het lastig vindt om hiermee om te gaan. Ik ben blij dat je dit forum gevonden hebt, om je verhaal te delen!

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik twaalf was. Dit kwam voor mij toen best wel onverwachts. Hoe is dit voor jou? Wat ik vooral moeilijk vond was het opeens hebben van twee huizen en alle veranderingen die daarbij kwamen kijken. Wat vind jij het lastigste aan de scheiding van je ouders?

Ik heb in de tijd dat mijn ouders zijn gescheiden weinig gepraat over de scheiding. Ik drukte het heel erg weg. Pas jaren later ben ik het over de scheiding gaan hebben. Pas toen merkte ik op dat ik de scheiding nog niet had verwerkt. Wat mij heeft geholpen is erover praten en schrijven. Heb jij mensen om je heen waar je je verhaal bij kwijt kunt? Dit kan bijvoorbeeld een vriend(in) zijn, of familie of misschien iemand van school zijn. Wat voor jou fijn is! Voor mij was het fijn om het er met een docent over te hebben die ik vertrouw. Soms vind/vond ik het moeilijk om het gesprek erover aan te gaan. Dan probeer ik alles wat me dwars zit op te schrijven. Soms doe ik dat in mijn notities, andere keren op papier. Ik merk dat ik soms best een oordeel heb over wat ik opschrijf. Wat mij op die momenten helpt is met mezelf afspreken dat ik de geschreven tekst weer mag verwijderen of het papier mag verscheuren en weggooien. Misschien kan dit ook helpend zijn voor jou!

Je mag altijd terugkomen op dit forum om even je verhaal kwijt te kunnen. Mocht je het fijn vinden om 1-op-1 met iemand te chatten die hetzelfde heeft meegemaakt, kun je ook een buddy aanvragen. Meer informatie vind je op deze site: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Ik wens je heel veel kracht toe.

Met liefs, Naomi

0

Rohini

19 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Dag Fleur,

dankjewel voor het plaatsen van een berichtje op dit forum! Delen dat je dit lastig vindt is de eerste stap, en ik ben blij voor je dat je die hebt genomen. Het is heel logisch dat je hier moeite mee hebt, het is een grote verandering en het is pas geleden gebeurd. Kun je misschien wat meer vertellen over wat je lastig vindt?

Groetjes, Rohini (zij/haar)

0

Robin

23 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hee Fleur, wil je vertellen wat je er precies lastig aan vindt? Ik kan het me goed voorstellen in ieder geval. Ik vond het zelf ook lastig om ermee om te gaan. Er gingen allerlei gedachtes en gevoelens door me heen die ik niet goed kon plaatsen. Herken je dat? Weet dat dit heel normaal is en dat die gevoelens er gewoon mogen zijn! Het is ook lastig als je ouders gaan scheiden!

Ik vond het ook heel moeilijk om erover te praten, maar dat had me denk ik wel heel goed kunnen helpen (ik ben nu 25). Hoe heb jij dat, kan jij er over praten? Een Buddy bij Villa Pinedo bestond toen nog niet, maar daar had ik anders denk ik wel behoefte aan gehad en dat had me kunnen helpen. Misschien jou ook wel!

Dikke knuffel!

0

Evy

11 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Fleur, Ik heb het net ook meegemaakt.. Ik heb heel veel begrip voor je! Heel veel sterkte! Liefs Evy

0

respond to letter