Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn ouders gaan scheiden

Ezgi, 12 jaar

Familie
Mijn ouders gaan scheiden en dat wil ik zelf niet wat moet ik doen?
OF

Reacties (5)

Laura

11 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Ezgi

mijn ouders zijn pas gescheiden en dat is niet gemakkelijk. En de scheiding is ook niet tof voor je ouders, maar ook niet voor jou. (begrijp ik helemaal) Maar als ze veel ruzie maakten was dat ook niet tof, dus misschien is het beter voor jou en je ouders als ze scheiden. Wat je kan doen is er met iemand erover praten die face to face ziet en vertrouwt. En als het echt niet gaat met je ouders praten.

Groetjes Laura.

0

Esmee

13 jaar

meer dan 1 jaar geleden

In snap het mijn ouders zijn ook gescheiden en soms is dat best moeilijk ik sta achter je

0

Romy

26 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Ezgi,

Wat goed dat je deze vraag op het Forum stelt. Ik herken wat je zegt. Ik was 10 jaar toen mijn ouders gingen scheiden en toen ze dat vertelden, wilde ik helemaal niet dat ze dat zouden doen. Ik werd er verdrietig en soms zelf een beetje boos van. Hoe voel jij je? De scheiding is nu veel jaren geleden en ookal dat ik het toen niet wilde, begrijp ik nu wel waarom ze zijn gescheiden. Soms maken je ouders elkaar niet meer zo blij en is het beter als ze niet meer samen zijn.

Ik kan je helaas geen tips geven voor het tegenhouden van je ouders, maar ik kan je wel tips geven wat je kunt doen als je het moeilijk vindt. Wat mij hielp:

  • Er over praten. Soms met mijn ouders zelf. Dan vertelde ik ook dat ik niet wilde dat ze zouden scheiden. Maar ik heb er ook met mijn juf op school over gepraat. Is er een fijn iemand met wie jij kan kletsen?
  • Afleiding zoeken. Als ik me vervelend voelde, ging ik kijken of ik iets kon doen dat me blijer zou maken. Wat maakt jou blij?
Als je het fijn vindt om met iemand te kletsen die hetzelfde heeft meegemaakt, kun je ook een Buddy bij Villa Pinedo aanvragen. :)

Succes lieve Ezgi. Ik hoop dat het snel wat beter wordt allemaal. ❤️

Liefs, Romy

0

Serege

10 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Ik denk dat he er niet veel aan kan doen Ezgi heel naar voor je

0

Yara Louise

18 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hallo Ezgi,

Wat vervelend voor je dat jou ouders gaan scheiden. Mijn ouders zijn ook uit elkaar gegaan. Helaas kan je hier niet zoveel aan doen. Wel kan je proberen om er over te praten. Dat heeft mij enorm geholpen. Ik heb het er veel over gehad met mijn ouders zelf en dat heeft mij veel geholpen. Ze hebben me meegenomen in het proces en in sommige keuzes en dat vond ik heel fijn. Ook met vrienden heb ik het er over gehad. Dit heeft mij enorm geholpen omdat je gewoon even kan zeuren over hoe stom het wel niet kan zijn. Dus misschien kan je proberen het er met je ouders over te hebben?

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn berichtje en heel veel succes en sterkte, wij zijn er voor jou om je te helpen.

Yara Louise x

0

respond to letter