Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn ouders gaan scheiden

Anoniem, 12 jaar

Mijn woonsituatie
Hoi kan iemand me helpen wat moet ik doen want mijn ouders gaan scheiden en maken superveel ruzie en dan zegt bijv. Me pa van ja doe dit doe dat zeg dit zeg dat kan iemand helpen
OF

Reacties (2)

David

ongeveer 8 jaar geleden

Hoi,

Wat naar voor je. Wat ik je als tip wil geven, is dat je niks moet denken of doen dat iemand anders je verplicht. Je moet echt aan jezelf denken, dat is het belangrijkst. Jij moet na dit proces namelijk ook het gevoel hebben dat jij gehoord bent, en er met jou rekening gehouden is. Dus doe en zeg vooral wat jij wilt!

Dit hoeft natuurlijk niet persé met je ouders, je kan als je dat fijner vind, bijvoorbeeld ook praten met je oom, tante, vrienden, vriendinnen, misschien als je die hebt met een broer(tje) of zus(je). Wat je ook zou kunnen doen is praten met een vertrouwenspersoon. Hiervoor kun je naar de huisarts, die zal samen met jou bekijken wat een oplossing kan zijn.

Ik hoop dat dit je een beetje helpt. Laat maar wat weten als je dat wilt!

Groetjes en sterkte,

David

0

Anne

ongeveer 8 jaar geleden

Hallo,

Het is heel erg vervelend als ouders ruzie maken. Vooral als dit vaak gebeurt en jij dit meekrijgt.

Misschien kun je eens samen met je mama en papa hierover praten? Maak bijvoorbeeld duidelijk dat jij het niet fijn vindt, als ze zoveel ruziën.

Geloof mij, zo'n scheiding is natuurlijk in het begin erg vervelend, maar na een tijdje is het wel fijn. Je bent er dan aan gewend en je ouders hebben dan waarschijnlijk ook minder ruzie met elkaar.

Ik wens je veel liefs,

Anne

0

respond to letter