Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Makkelijker maken

Maud, 10 jaar

Gedachten en gevoelens
Wat helpt tegen gescheiden ouders om het makkelijker te maken?
OF

Reacties (4)

Amy

12 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hoi Maud! Gewoon niet aan denken. Dat helpt bij mij.

0

Dagmar

21 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hoi lieve Maud,

Wat ontzettend fijn en dapper dat je een berichtje schrijft op het forum van Villa Pinedo! Ik begrijp heel goed dat het lastig is om gescheiden ouders te hebben. Zelf heb ik ook een langere tijd het lastig gevonden om zowel bij papa als mama het zo gemakkelijk mogelijk voor mijzelf te maken. Wat voor mij op dat moment heel erg hielp is om zowel bij papa als bij mama precies dezelfde dingen te doen en te hebben. Hiermee bedoel ik, dat ik met mijn papa dan in het weekend een dagje weg ging naar een museum en dat ik dan het weekend daarop met mijn moeder ook een dagje weg ging naar bijvoorbeeld een leuke stad. Hierdoor deed ik zowel met papa als met mama beide even leuke dingen. Daarnaast had ik ook zowel bij papa als bij mama, dezelfde spullen liggen. Zo werd het gemakkelijker voor mij om te wisselen van huizen. Spullen zoals tandenborstel, shampoo, make-up, kleding en studiespullen lagen zowel als setje bij mijn vader en moeder. Daarnaast helpt het ook vaak als je een fijne omgangsregeling hebt. Hierdoor weet je precies hoe je weken eruit zien en bij wie je bent, dat bracht mij veel rust. Als laatste wil ik nog graag aan je meegeven dat het helpt om over de scheiding te praten. Misschien met een lieve opa of oma? Of iemand van school of uit de buurt? Je kan natuurlijk ook proberen om je gevoelens en gedachtes op te schrijven, om het in je hoofd wat rustiger te maken. Ook mag je natuurlijk al je vragen stellen op het forum, maar je mag ook altijd een buddy aanvragen om mee te kletsen! Je kan via deze link: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/. Een buddy kan je helpen met je vragen of een luisterend oor bieden. Ik wens je veel liefde en steun toe.

Heel veel liefs,

Dagmar

0

Chenna

22 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Dag Maud,

Wat knap dat je je weg naar het forum hebt gevonden en je vraag durft te stellen, dapper hoor!

Het hebben van gescheiden ouders is geen makkie en ik kan me goed voorstellen dat je het zo prettig mogelijk wil hebben bij beide ouders.

Wat voor mij het slapen makkelijker maakte was dat ik samen met mijn oudere zus op een kamer sliep en altijd mijn favoriete knuffel bij had. Heb jij een favoriete knuffel??

Bij mijn vader was ik vooral in het weekend en deden we leuke dingen. Bij mijn moeder was ik vooral doordeweeks en speelde we s avonds samen vaak spelletjes.

Wat het uiteindelijk makkelijker maakt is dingen doen die jij fijn vindt. Dat kan verschillend zijn bij beide ouders maar ook hetzelfde, er is geen goed of fout!

Hopelijk heb je iets aan mijn ervaring, mocht je er toch nog eens over willen kletsen met iemand mag je altijd gebruik maken van de buddy optie zoals Dagmar hieronder beschrijft.

Lieve groet, Chenna

0

Ester

16 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hoi Maud, Voor dat je gaat slapen zou ik afleiding zoeken bijvoorbeeld een boek lezen of even kleuren. Zodat je je hoofd leeg maakt iets waar je niet veel bij hoeft na te denken maar wel leuk vindt. En als het dan nog steeds niet zou ik gewoon een andere afleiding zoeken. Ik luister bijvoorbeeld naar muziek als ik ga slapen

0

respond to letter