Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Liever niet bij papa

Maud, 12 jaar

Stiefouders
Hi! Ik ben Maud en mijn ouders zijn al 10 jaar gescheiden, ik heb er nog steeds moeite mee. Ik heb nooit zin om naar mijn vader te gaan, ik wil er liever ook soms niet meer bij papa zijn. Ik denk dat het ook deels komt omdat ik mijn stief familie niet zo aardig vind, ze zitten maar te zeuren en ze zijn onaardig. Tegen mijn vader durf ik het niet te zeggen, die wordt zo boos dat kan echt niet. Heeft iemand tips want bij mijn moeder is het veel leuker en ik ben er gwn liever niet bij papa. Groetjes
OF

Reacties (3)

Marijn

22 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hoi Maud! Wat goed dat je je vraag stelt op ons forum. Wat naar dat je je niet fijn voelt bij je vader thuis. Ik herken dat gevoel heel goed.

Ik had ook vaak geen zin om naar mijn vader te gaan, en wilde eigenlijk graag weer naar mijn moeder toe als ik bij hem thuis was. Ik vond het bij hem veel te druk thuis, en had soms ook geen zin om met mijn stief familie om te gaan. Bij mijn moeder had ik het net als jij veel fijner, daar kon ik helemaal mezelf zijn en had ik geen onaardige stief familie.

Ik snap helemaal dat je het spannend vindt om tegen je vader te zeggen hoe je je voelt, dat vond ik ook! Ik heb daarom eerst tegen mijn moeder gezegd dat ik het fijner vond om bij haar te blijven, omdat ik het daar veel leuker had dan bij mijn vader. Misschien kan het jou ook helpen om je gevoel eerst met je moeder te delen. Dan weet zij hoe jij je voelt en kunnen jullie samen bedenken hoe je het tegen je vader kan zeggen. Een andere tip is om een brief te schrijven aan je vader, waarin je uitlegt hoe je je voelt. Dan hoef je niet direct het gesprek met hem aan te gaan.   

En het is helemaal niet gek dat je na 10 jaar nog moeite hebt met de scheiding. Mijn ouders zijn ook al een lange tijd uit elkaar, maar ik vind sommige dingen nog steeds lastig. Voor mij helpt het heel erg om te praten over de dingen die ik lastig vind, met iemand die ook gescheiden ouders heeft. Dan kun je elkaar goed begrijpen. Heb jij iemand met gescheiden ouders in je omgeving waarmee je zou kunnen praten? Je kunt je ook altijd aanmelden voor een Buddy, dan kun je ieder moment kletsen als je daar behoefte aan hebt. Via deze link lees je hoe je een Buddy aanvraagt: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Heel veel success lieve Maud!

0

Kim

21 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hoi Maud! Wat stoer dat je deze vraag hier durft te stellen bij Villa Pinedo.

Ik begrijp je gevoel. Ik heb zelf ook gehad dat ik niet graag naar mijn vader wilde toen ik wat jonger was. Ik vond het altijd spannend om te gaan en ik vond het vaak ongemakkelijk. Daarnaast vond ik het ook te spannend om dingen uit te spreken naar hem, dus ik heb dat niet vaak gedaan.

Het is helemaal niet gek dat je hier nog steeds moeite mee hebt! Ik zou je graag twee tips willen geven die mij hebben geholpen.

  • Misschien kan je jouw gevoel opschrijven en het laten lezen aan jouw papa. Zodat hij weet hoe jij jezelf voelt bij hem thuis. -Is er iemand in jouw omgeving waar je fijn mee kan praten hierover? Je zou jouw gevoel kunnen delen met deze persoon. En misschien kan je uiteindelijk samen met hem/haar naar jouw papa gaan om het te vertellen.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Mocht je er zelf niet aan uit komen, dan kan je altijd via de website van Villa Pinedo een buddy aanvragen. Met deze buddy kun je chatten. Een buddy is iemand die zelf een scheiding heeft meegemaakt van zijn/haar ouders.

Je bent niet alleen, ik denk aan je!❤️

Liefs, Kim

0

Duru

9 jaar

bijna 2 jaar geleden

Zeg het gewoon tegen je moeder dat je niet naar je vader wil

0

respond to letter