Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Last van ruzie

Anoniem, 12 jaar

mijn ouders zijn gescheiden 2 jaar geleden mijn ouders hebben nog wel eens ruzie ik heb er last van helaas kan ik er niks aan veranderen. als er iets is kan je altijd bij me terecht
OF

Reacties (4)

Ellis

20 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hallo Anoniem,

Ontzettend goed dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden! De ruzies waar je over schrijft herken ik helaas maar al te goed. Ik voel me dan inderdaad ook alsof ik er niks aan kan doen.

Wat voor mij goed hielp was om met mijn ouders te praten over mijn gevoel. Ze vertellen dat ik het heel onprettig vond dat ze zo tegen elkaar tekeer gingen waar ik bij was. Ik hou van beiden en de ruzies maken me verdrietig.

Heel fijn dat je laat weten dat je klaar staat voor anderen, die bij jou terecht kunnen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Als je nog een vraag hebt, stel hem dan gerust op dit forum.

Veel liefs, Ellis

0

(null)

meer dan 3 jaar geleden

Heyy

bedankt voor je tip x

0

Romee

24 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve Anoniem,

Wat ontzettend dapper dat je jouw vraag op het Forum hebt durven stellen, daar is veel moed voor nodig!

Ik begrijp heel goed dat ondanks dat je ouders al een tijdje gescheiden zijn je nog steeds last hebt van de scheiding. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je ouders ruzie maken en er een vervelende sfeer is.

Net als bij jou maakten mijn ouders ruzie waar mijn zusje en ik bij waren. Hier werd ik altijd erg verdrietig van. Wat mij toen erg hielp is om samen met mijn zusje naar boven of naar buiten te gaan, zodat wij niks meer van de ruzie konden horen. Zou zoiets voor jou ook kunnen helpen denk je?

Verder geef je aan dat je niks aan de situatie kan veranderen. Wel zou je aan je moeder of vader kunnen aangeven dat je nog steeds erg met de scheiding zit en het hierover kunnen hebben. Mij hielp het namelijk erg goed om met iemand over mijn gevoel te praten. Wanneer je dit liever niet met je ouders doet kan dit natuurlijk ook met iemand anders die je vertrouwt, zoals een juf, meester, opa, oma, een vriendje of vriendinnetje. Heb jij iemand waarmee je dit zou kunnen bespreken?

Wanneer je het toch wel erg spannend vindt om hierover te praten zou je het ook altijd kunnen opschrijven in bijvoorbeeld een dagboek. Het kan heel goed helpen en erg opluchten als je je gevoel van je afschrijft.

Ik hoop dat je iets aan mijn berichtje hebt gehad en je mag natuurlijk altijd op mij reageren of een nieuw berichtje plaatsen!

Veel liefs,

Romee

0

(null)

meer dan 3 jaar geleden

lieve Romee

bedankt voor je reactie

0

respond to letter