Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Ik wil me gehoord voelen

Jacklynn, 16 jaar

Wat de f@#ck?!
Hey, Ik vind het eigenlijk heel eng om hier iets te plaatsen. Maar wil graag even wat dingen kwijt. Ik ben altijd bang om iets verkeerds te zeggen. Dus hoop dat ik het allemaal goed doe... Mijn ouders zijn 2 jaar geleden gescheiden, na hele erge ruzies. Mijn moeder is een paar keer in het ziekenhuis beland door mijn vader. Ik ben toen ook wel veel door mijn vader geslagen. Elke keer als ik nu bij hem ben, ben ik heel erg bang en mis ik mama heel erg. Ik ben heel erg bang dat ik me met alles aan stel, ik durf ook geen hulp te zoeken. Papa en mama doen ook alle communicatie via mij, hun zeggen niks meer tegen elkaar, ik vind het helemaal niet fijn. Ik stel me volgens mijn ouders ook heel erg aan als ik zeg dat ik iets niet fijn vind of als ik moet huilen. Maar stel ik me ook heel erg aan? Ik weet het allemaal niet zo goed meer. Mijn moeder heeft nu ook een nieuwe vriend, maar dat gaat allemaal zo snel. Ze vertelde het en een dag later bleef hij al eten en wou mijn moeder dat ik hem papa zou noemen. Ik zou soms ook best een buddy willen, maar ik durf het niet. Bang het verkeerd te doen, of dat ik het niet waard ben om een buddy te nemen. Sorry voor al deze dingen. Ik kon het gewoon even niet meer voor mezelf houden. Ik vind het allemaal niet zo leuk meer. Ik wil me weer gehoord voelen en wil dat mensen weer van me houden.
OF

Reacties (4)

Maartje

23 jaar

bijna 4 jaar geleden

Lieve Jacklynn,

Ik kan me enorm goed voorstellen dat je het eng vind om je verhaal te delen, maar wat ontzettend goed dat je dat hebt gedaan! Dat is al een stap verder :) Je situatie klinkt inderdaad erg vervelend en kan me heel goed voorstellen dat het niet meer leuk is en dat je je gehoord wil voelen. Je bent naar de juiste plek gekomen omdat te vinden en je hoeft je absoluut geen zorgen te maken om iets fout te doen. Wanneer je uit gevoel spreekt is er niet iets zoals 'goed' of 'fout', je gevoel is jouw gevoel en dat mag er zijn. Ik vind ook zeker niet dat je je aanstelt en hoop dat je iemand in jouw omgeven in vertrouwen kunt nemen om dit probleem te bespreken. Is er een oom of tante of een docent aan wie je dit durft te vertellen? Wat betreft de nieuwe vriend van je moeder... ik herken het heel goed. Toen mijn ouders gingen scheiden kreeg mijn vader ook na een paar jaar een nieuwe vriendin en haar kindjes waren nog erg jong (4 en 7 terwijl ik 14 was) en in de weekenden dat ze er waren moesten ze bij mij op de kamer slapen. Dat was niet fijn en ik voelde me niet op mijn gemak. Ik heb dit toen tegen mijn vader gezegd en uitgelegd dat hoe het mij liet voelen. Zou jij hetzelfde met jou mama kunnen doen? Haar uitleggen dat je misschien wel heel blij voor haar bent, maar dat jouw mama haar vriend al wat langer kent dan jij dus dat jouw periode om aan hem te wennen nu pas in gaat. Misschien begrijpt ze dan wat beter waarom je meer tijd nodig hebt om aan hem te wennen. Verder raad ik je zeker aan om viadeze link je aan te melden voor een buddy. Iedereen is het waard om een buddy aan te vragen en we helpen je graag!

Liefs, Maartje

Jacklynn

16 jaar

bijna 4 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ik weet niet zo goed wie ik in vertrouwen kan nemen, ik heb daar wel veel over nagedacht, maar ik heb niet zoveel mensen en school vertrouw ik niet zo goed. Daar heb ik altijd maar gedoe mee. Ik heb het wel proberen aan te geven bij mama, maar ze snapt me niet. Ze vind alleen dat ik blij moet zijn voor haar. Wat ik voel maakt nooit echt uit... mag er niet zijn.

1

Nicolien

21 jaar

bijna 4 jaar geleden

Lieve Jacklynn,

Super knap dat je toch je vraag hier op het Forum hebt gesteld, ondanks dat je het eigenlijk heel eng vond! Je mag alles zeggen en vragen wat je wil hier, dus je doet het altijd goed! Je hoeft ook zeker geen sorry te zeggen, ik wil je juist bedanken voor je openheid!

Wat heftig dat je dat allemaal hebt meegemaakt! Ik moest er in het begin ook aan wennen toen mijn ouders nieuwe relaties kregen, dus ik kan me heel goed voorstellen dat je het allemaal snel vindt gaan, zeker als je moeder ook nog bijna direct wil dat je je stiefvader papa gaat noemen.

Ik kan me voorstellen dat je het eng vindt om hulp te zoeken, maar alleen al gebaseerd op de dingen die je hier nu verteld hebt zou ik het meer dan terecht vinden als je wel hulp zou zoeken, dat is zeker geen aanstellen! Ik vind het ook juist knap als je durft aan te geven dat je iets niet fijn vindt, en als jij iets op een bepaalde manier ervaart dan kan niemand zeggen dat dat niet klopt, want het is jouw eigen ervaring, alleen jij weet hoe iets voor jou voelt. Dus dan stel je je niet aan!

En je bent het sowieso waard om een buddy te nemen! Iedereen die behoefte heeft aan een buddy mag zich aanmelden bij Villa Pinedo en een buddy zal er sowieso voor jou zijn, dus je kan het ook niet verkeerd doen, want je mag alles zeggen en vragen aan je buddy! Niks is raar of fout! Ik vind het heel dapper dat je nu een eerste stap hebt gezet door dit bericht op het forum te plaatsen en ik zou met liefde je buddy worden (en met mij nog vele anderen, dat weet ik zeker), dus ik hoop dat je het toch aandurft om een buddy aan te vragen! Eventueel zou een buddy ook met je mee kunnen kijken om verdere hulp te zoeken, maar alleen als jij dat wilt natuurlijk. Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en liefde toe, en nogmaals bedankt voor je openheid!

Veel liefs, Nicolien

Jacklynn

16 jaar

bijna 4 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ik snap gewoon niet waarom ik hem papa moet noemen, het is mijn vader niet... Ik wil hem wel aardig vinden, maar hem papa noemen wil ik niet. Papa en mama vinden wel altijd dat mijn gevoel er niet mag zijn. Maakt ze niet zoveel uit wat ik voel. Het gaat altijd alleen om hun

1

Stella

22 jaar

bijna 4 jaar geleden

Hey Jacklynn,Wat stoer van je dat je hier je bericht hebt neergezet! Zo te horen heb je al veel meegemaakt thuis en zit je in een lastige situatie, dat vind ik heel vervelend om te horen. Bij ons thuis is er ook wel eens geweld geweest en moest ik boodschappen doorgeven tussen mijn ouders en dat is heel lastig. Je stelt je zeker niet aan! Ik voelde me toen ook bang en onzeker. In je berichtje lees ik vooral dat je graag even van je af wil schrijven en je gehoord wil voelen. Ik had vroeger een mentor op school bij wie ik terecht kon. Ik kon met hem praten en hij steunde me. Dit luchtte vaak heel erg op. Mijn tip is om in jouw omgeving eens te kijken of er een volwassene is met wie je hierover kan praten. Dit kan familie zijn, maar ook een leerkracht of iemand anders waar jij je fijn bij voelt!Ook zeg je dat je best graag een Buddy zou willen. Dit kan soms best spannend zijn maar een Buddy is er voor alle kinderen met gescheiden ouders, dus ook voor jou. De buddy’s hebben zelf ook gescheiden ouders en weten goed hoe jij je voelt. Als je je wilt aanmelden kan dat via deze link: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/  Hopelijk heb je hier wat aan en anders mag je natuurlijk altijd weer een berichtje plaatsen hier. Liefs, Stella

Jacklynn

16 jaar

bijna 4 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ik weet niet zo goed bij wie ik me fijn voel. Ik zie niet zo heel veel mensen, en met school heb ik altijd maar problemen.

1

Gabriël

23 jaar

bijna 4 jaar geleden

Hey Jacklynn,

Allereerst, wat ben jij een topper! Het feit alleen al dat je tóch de stap durft te zetten om hier je bericht te plaatsen, laat mij zien dat jij dapperder bent dan je je nu misschien voelt. Het kan lastig zijn om je gevoel te delen of in woorden om te zetten, maar het belangrijkste daarbij is dat er geen "goed" of "fout " is. Jouw gevoel is jouw gevoel en die mag er altijd zijn! Dus ontzettend bedankt daarvoor! Je hebt een boel nare dingen mee gemaakt en dat is vervelend om te horen. Ik herken het gevoel dat je niet weet wat goed is om te doen en dat je je bang voelt. Ikzelf heb ook onveilige situaties thuis meegemaakt tijdens en na de scheiding van mijn ouders. Het voelde alsof ik de wereld op mijn schouders moest dragen en dat ik vooral naar mijn vader én moeder moest luisteren. Zij praatten óók niet met elkaar en ik was degene die de berichten door moest geven, net zoals dat nu bij jou zo is. De één zei het één, de ander zei het ander en het voelt alsof je vast zit tussen twee werelden. Maar, weet dat het niet jouw taak is om ruzies of ander grote-mensen gedoe op te lossen! Jouw gevoel en jouw tempo zijn het belangrijkst! Ik kan me goed voorstellen dat het je allemaal teveel wordt als jij alles in je eentje moet dragen en verwerken. Zou je misschien iemand in je omgeving kennen waarmee je je verhaal kunt delen? Iemand die jij vertrouwt en waarbij je je hart kunt luchten? Zo had ik een leraar op school die mij enorm heeft geholpen doordat ik mijn verhaal kon doen. Zo kreeg ik dingen weer wat meer op een rijtje, misschien dat dat voor jou ook werkt! Het is echt super van je dat je je verhaal hier hebt geplaatst en jij en jouw gevoel zijn ontzettend waardevol. Buddy's zijn er juist voor iedereen, dus ook voor jou. Als je het wilt, kun je je via deze link aanmelden: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/ We helpen je graag! Liefs, Gabriël P.s. Als je wilt, zou je mij/ons op de hoogte willen houden hoe het met je gaat?

Jacklynn

16 jaar

bijna 4 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie! Ik vind het zo stom dat ik eigenlijk bang ben voor mijn eigen ouders... Ik ben heel erg bang dat als ik niet doe wat mijn ouders zeggen (berichten doorgeven bijvoorbeeld) ik geslagen word. Dus ik doe eigenlijk altijd maar gewoon wat ze zeggen. Ik weet niet zo goed wie ik in vertrouwen kan nemen, ik heb op school altijd maar problemen met iedereen. Ik kan me niet concentreren en daardoor worden docenten steeds boos. Verder zie ik eigenlijk bijna geen mensen... Ik vind jullie wel allemaal erg lief! :) Dankjewel <3

1

respond to letter