Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Ik kan niet stoppen met huilen

Nisa, 12 jaar

Mijn oudersMijn woonsituatieGedachten en gevoelens(Geen) contact
Mijn ouders zijn al 4 jaar gescheiden. Ze maken non stop ruzie en ik wil bij mijn moeder wonen. De rechter had het namelijk verpest en het lukte gewoon niet. Mijn ouders zijn momenteel aan het praten en ruzie maken. Ik kan de laatste tijd niet stoppen met huilen. Wat moet ik doen?
OF

Reacties (5)

Anna

13 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

Hoi Nisa, Wat vervelend en naar dat ze non stop ruzie maken, ik herken dat zelf ook veel, alleen gelukkig heb ik met mijn moeder én vader een goede band. Zou je misschien niet kunnen praten met je moeder hierover of bijvoorbeeld een juf, meester, docent? Of is er op school een begeleider? ik had dat en dat heeft geholpen. Daardoor zit ik nu ook op voetbal of vraag het aan een andere rechter ( de meeste mensen hebben niet altijd dezelfde rechter. Groeten en heel veel succes van Anna.

0

Nynke

11 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

ga er met iemand over praten dat help mij heel goed want dan kun je je gevoelens uiten:)

0

Anna

13 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

Hoii, Wat fijn dat je dit gevonden hebt en je verhaal kwijt wil, over dat je ouders non stop ruzie maken snap ik je helemaal, mijn ouders zijn 7 jaar geleden gescheiden en zij kunnen ook alleen maar ruziën. Gelukkig heb ik met mijn moeder en vader een goede band, maar ik hoor dat jij dat niet hebt, mijn tips zijn.

  1. Praat erover met je familie en vrienden of vriendinnen en als je op school vertrouwenspersonen hebt of een counseler of iemand die over dit soort dingen gaat ( al helemaal als het op school ook lastig is omdat je met je hoofd bijv bij je ouders ruzies zijn) en als je het lastig vind om te bespreken, Schrijf het dan op een papier en geef het aan diegene. Tip 2. Schrijf in een schrift/ dagboek over hoe het met je gaat, vaak voelt het een stuk fijner als je dingen soort van van je af schrijft.

0

Benthe

21 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

Lieve Nisa,

Allereerst wat fijn dat je jouw vraag hier op het forum heb gesteld, dankjewel daarvoor! Wat een lastige situatie. Je zegt dat je ouders al 4 jaar gescheiden zijn, maar non stop ruzie maken. Wonen ze nog wel bij elkaar of maken ze ruzie via de telefoon? Hoe voelt het voor jou dat ze elke keer ruzie maken? Je zegt ook dat de rechter het heeft verpest en dat het niet lukte. Kan je vertellen wat hij/zij precies heeft verpest en wat er niet lukte? Je geeft ook aan dat je het liefste bij mama wil wonen, zou je willen delen wat het maakt dat je liever niet meer bij papa wil zijn?

Ik kan me voorstellen dat je er verdrietig van wordt als jouw ouders elke keer ruzie maken. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 3 jaar oud was. Toen ik ongeveer 16 jaar oud was, hadden mijn ouders ook veel ruzie en dat ging dan via mijn zus en mij. Dus wij zaten ertussen. We kregen dan ook vaak lelijke dingen over papa te horen van mama en over mama van papa. Mijn zus en ik vonden dit heel erg vervelend en werden er ook verdrietig van. Wij hebben toen tegen papa en mama gezegd dat ze dit samen moeten oplossen en ons er niet bij moeten betrekken. Ik merkte in het begin dat dat nog wel even lastig was, maar uiteindelijk heeft het wel geholpen. Hoe zou jij het vinden om dit gesprek met je moeder en vader aan te gaan?

Lieve Nisa, je vertelt dat je ook erg verdrietig bent en dat het je niet lukt om te stoppen met huilen. Ik zou je allereerst willen zeggen dat dit helemaal oké is! Jouw emotie/verdriet mag er zijn en is helemaal niet gek. Probeer dit ook toe te laten en weet dat je er niet alleen voor staat en altijd bij ons terecht kunt! ♡ Als ik heel verdrietig ben, dan helpt het mij om met een vriendin te kletsen of even samen te huilen. Heb jij ook iemand waarmee je je verdriet kan delen of gewoon even samen lekker kan kletsen?

Weet dat je altijd welkom bent bij Villa Pinedo zowel op het forum als één op één in de chat met een buddy ♡ (zie het linkje hieronder). Hopelijk heb je hier iets aan.

Heel veel liefs,

Benthe

Wil jij graag één op één kletsen met een buddy, kijk dan even hier: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

0

Elena

22 jaar

ongeveer 2 jaar geleden

Lieve Nisa, wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en je vraag hier met ons deelt. Je schrijft dat je ouders non stop ruzie maken en dat je bij je moeder wilt wonen. Wat vervelend voor jou dat je ouders non stop ruzie maken en dat je niet kan stoppen met huilen. Mijn ouders maakte na de scheiding ook veel ruzie met elkaar. Ze stuurden elkaar dan hele nare berichtjes via Whatsapp. Als ik die berichtjes dan per ongeluk zag werd ik boos en verdrietig. Je deelt dat je graag bij je moeder wilt wonen. Woon je nu bij je vader of wissel je tussen je ouders? Ik was week om week bij de ene ouder, maar wilde liever bij mijn vader wonen. Hij woonde in het huis waar we voor de scheiding met z’n alle woonden. Verder had ik veel ruzie met mijn moeder en wilde ik daarom naar mijn vader. Wat maakt dat jij graag bij je moeder wilt wonen? Als ik verdrietig was over dat mijn ouders ruzie maakten, dan ging ik naar mijn kamer, zette ik muziek op en zong super hard mee. Dan kon ik al mijn verdriet eruit zingen. Wat voor mij ook hielp was om met de hond te wandelen of te fietsen. Misschien werkt dit ook voor jou?Of is er misschien iets anders wat jij leuk vindt om te doen wat jou helpt als je verdrietig bent?Verder vond ik het ook fijn om erover te praten. Is er iemand in jouw omgeving die je vertrouwd en met wie je dit wilt delen? Misschien een tante, oom, docent of goede vriendin?Bij Villa Pinedo is er ook iemand (een buddy) bij wie je je hart kunt luchten en kan praten over de scheiding. Dit is de link: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/.\Ik hoop dat je iets aan mijn tips zult hebben. Liefs, Elena

0

respond to letter