Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Ik ben ergens achter gekomen

Anna, 13 jaar

Wat de f@#ck?!
Hoi, ik ben in de herfstvakantie ergens achter gekomen over de scheidening van mijn ouders, voor de duidelijkheid, mijn ouders zijn gescheiden toen ik in groep 4 zat, dus 6jaar geleden. Ikweet erbijna niks meer van en ze makennog steeds super veel ruzie, maar om terug ophetbegin te komen. Mijn moeder heeft pas verteld dat mijn vader vreemd op mijn moeder is gegaan, hij ging al na het eerstejaar van hun huwelijk naar het café om met andere vrouwen te zoenen, dansen en misschien zelfs meer dan zoenen, voor erbij, ik ben erook achter gekomen dat hij alcholist was of is. Dus dan dronk hij en ging zoenen etc met andere vrouwen dan mijn moeder, ik ben daar erg kwaad om, ik heb nog niet verteld aan mijn vader dar ik het weet, ik weet niet of k dat ga doen, ik weet blijkbaar dus minder van de scheiding dan ik dacht, en het gekke is dat mijn vader toen ik 6 was, zelf wou scheiden en uiteindelijk mijn moeder ook, ik weet echt niet wat ik dus met dit gedoe moet doen, en daarbij wil mijn moeder mij ook nog eens al sinds ik op voetbal zit me niet brengen, daar gaan ook bijna alle rechtzaken over, nu snap ik iets meer waarom mijn moeder dit doet,( mijn vader is detrainer)want ze wil mijnvader niet zien, ze heeft eenhekel aan hem door het vreemdgaan, maar kunnen jullie me helpen?? want ik hou nog heelveel van hem, maar ben ook razend boos op hem. Groetjes en alvast bedankt, Anna.
OF

Reacties (4)

Gwyneth

20 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hoi Anna, wat dapper dat jij je verhaal deelt op het forum van Villa Pinedo! Ik vind het vervelend om te lezen in welke situatie je zit. Ook ik hoorde soms dingen van een ouder waarvan ik achteraf niet goed wist of ik dat wel wilde weten. Ik wil je daarom als tip meegeven om bij je eigen gevoel te blijven, en de gevoelens van je moeder niet over te nemen. Het is heel rot dat je vader is vreemd gegaan, maar het is en blijft jouw vader. Daar mag je altijd van blijven houden. Zou het misschien helpen om tegen je moeder te vertellen hoe je je voelt? Of misschien met iemand anders erbij? Je bent altijd welkom om meer berichtjes achter te laten op het forum. Succes Anna! Ik denk aan je. Liefs, Gwyneth

0

Yelena

14 jaar

bijna 2 jaar geleden

Probeer erover te praten met iemand anders, misschien een vriendin die luistert en als je er klaar voor bent er met je vader over praten met eventueel iemand erbij

0

Romy

26 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hey Anna,

Wat goed dat je deze vraagt stelt op het forum van Villa Pinedo. Zo vervelend dat je er achter bent gekomen dat er dingen zijn gebeurd waardoor je je nu zo voelt. Het gevoel van iemand te houden en tegelijkertijd heel boos te zijn, herken ik. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 was en mijn vader bleek ook vreemd te zijn gegaan. Toen ik jouw leeftijd had realiseerde ik me eigenlijk pas echt wat er allemaal was gebeurd en had ik veel tegenstrijdige gevoelens. Het ene moment voelde ik veel liefde, omdat hij eenmaal mijn vader is. En soms kon ik heel boos worden, om wat hij mijn moeder en ons gezin aan had gedaan. Lastig is dat hè?

Verder zei je blijkbaar minder te weten dan je dacht. Zou je liever meer willen weten? Mij werd vroeger ook eerst een deel van het verhaal verteld. Ik denk omdat mijn moeder mij wilde beschermen. Soms is het fijn om alles te weten, maar soms kan het ook best in de weg zitten, als je veel weet. Misschien voel je dat nu wel een beetje?

Mijn grootste tip aan jou is om jezelf op nummer 1 te zetten. Wat wil jij weten? Wat wil jij aan wie vertellen? En wat heb jij nodig om je zo fijn mogelijk te voelen? Dat is het aller, aller belangrijkste! Het heeft mij geholpen om er met anderen over te praten. Ik vond het best spannend om er met mijn ouders over te praten, dus zocht ik iemand op school om er over te kletsen. Is er misschien een volwassene die jij vertrouwt, en waar je je verhaal kwijt kunt? Misschien iemand van de familie of docent?

Wil je misschien andere tips of heb je andere vragen? Dan kun je hieronder reageren. :)

Sterke en een dikke knuffel van mij, want ik weet hoe lastig het kan voelen. :( Liefs, Romy

0

Roan

12 jaar

bijna 2 jaar geleden

Wat heftig voor je Ik hoop dat het snel weer bord Zoals het was of dat ze gewoon niet geheimen voor je bewaren

0

respond to letter