Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Huilen en zenuwen

Timo, 10 jaar

Gedachten en gevoelens(Geen) contactWat de f@#ck?!
Weten jullie mischien waarom ik steeds moet huilende en zenuwen adrealine want me ouders zijn vandaag ge scheiden
OF

Reacties (7)

Fardau

22 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve Timo,

Wat vervelend voor je dat je ouders gescheiden zijn! Dat is natuurlijk heel rot voor jou. Er gaat misschien veel voor je veranderen, dus dit is allemaal spannend en niet altijd leuk.

Ik denk dat jij daarom moet huilen en je rot voelt. En dat je zenuwen hebt, kan ook daardoor komen. Jij als kind voelt heel veel aan. Je voelt dat het niet helemaal goed gaat tussen je ouders. Je voelt de spanning. Dit gaat eigenlijk automatisch, je doet dit niet eens expres. Hierdoor kan jij je een beetje zenuwachtig voelen, omdat je aanvoelt dat dingen anders worden. Of dat je ouders zich niet helemaal vrolijk voelen, dit kan jou ook zenuwen bezorgen.

Weet dat dit helemaal niet gek of raar is, Timo! Ik heb dit bijvoorbeeld zelf ook, dat ik heel erg last had van de spanningen die er thuis waren. Heel veel kinderen voelen die spanningen, waardoor zij zich ook niet fijn voelen. Wanneer je ouders wat langer gescheiden zijn en het allemaal wat rustiger is, verdwijnt dit gevoel wel weer. Maar in het begin van de scheiding, wanneer er veel verandert voor jou, kun je dit nog wel voelen.

Een tip van mij wat kan helpen, is afleiding zoeken. Dus leuke dingen doen! En er over praten hoe jij je voelt. Je kan met iemand praten die je al kent, je juf of meester, of je beste vriend of vriendin. Maar wanneer je dit niet fijn vindt, kun je ook met een buddy van Vila Pinedo kletsen. Via de site kun je een buddy krijgen. Je mag ook altijd nog een bericht op het forum plaatsen!

Ik wens je veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat je wat aan mijn bericht hebt gehad. Liefs, Fardau

0

Anne

24 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Ha Timo,

Jeetje, wat goed dat je al meteen het forum hebt gevonden!

Huilen, zenuwen en adrenaline zijn dingen die ik ook herken toen ik net hoorde dat mijn ouders gescheiden was. De wereld staat even op z'n kop, want hoe moet je nu verder zonder ouders die samen een team zijn?

Heel begrijpelijk. Heel veel kinderen voelen zich heel rot als je ouders het vertellen. Als je me vraagt waarom je je zo voelt? Ik kan dat niet precies aan je vertellen, maar ik kan wel een gokje wagen. Ik denk dat het is omdat je nu weet dat er dingen gaan veranderen, maar je weet nog niet hoe ze eruit komen te zien. Het is een grote verandering waar je nog geen zicht op hebt.

Je mag je dus zeker lekker huilen, zenuwen voelen en adrenaline door je lijf voelen. Dat had ik ook, en veel andere kinderen ook.

Heel goed dat je Villa Pinedo hebt gevonden. Mocht je het fijn vinden zijn er genoeg buddy's waarmee je kunt praten als je dat prettig vindt. Maar je kan natuurlijk ook met iemand uit je familie, vrienden of buurmannen of buurvrouwen praten. Soms kan je ook goed praten met een of beide ouders.

Ik wens je heel veel succes, en gewoon rustig ademenen als je je heel rot voelt, helpt meestal een beetje.

Liefs van Anne

0

Cas

18 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve Timo,

wat goed dat je je vraag op het forum stelt!

Ik kan me voorstellen dat het nieuws dat je ouders gaan scheiden heel naar voor je is. Toen mij verteld werd dat mijn ouders gingen scheiden was ik enorm verdrietig. Ik had ongeveer hetzelfde gevoel als wat jij beschrijft. Ik kwam er toen achter dat dit kwam omdat ik gewoon heel verdrietig was. Misschien is dat bij jou wel om dezelfde reden. Dat hebben veel kinderen van gescheiden ouders.

Bij mij was het zo dat hoe ouder ik werd hoe minder erg dat gevoel werd.

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen, Je kan bij Villapinedo ook altijd een buddy aanvragen met wie je kan chatten om al je vragen te stellen.

Groetjes,

Cas

0

Kirsten

24 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve Timo,

Wat .......(heel veel woorden die het beschrijven maar niet kunnen uitleggen hoe vervelend ik het voor je vind. En hoe vervelend het voor jou moet zijn) Ik kan mij de dag dat mijn ouders zeiden dat ze gingen scheiden nog heel goed herinneren. Ik had ook steeds huilbuien, of de zenuwen als ik mijn ouders even samen zag. Ik durfde ze niet alleen te laten. Dus ik denk dat het gewoon daardoor komt. Je hoofd en je hart zijn er de hele dag mee bezig. Het is niet even dat je zegt: "oke jullie gaan scheiden, prima. Wat eten we vanavond?" En dan doorgaat met je leven als of er niks is

Ik was heel erg bezig met wat gaat er veranderen. Wat betekend dit voor mij? Stoppen mijn ouders met huilen? Worden ze ooit nog gelukkig? Ben ik nog wel gelukkig? Maar heel eerlijk....die vragen ga je nu niet kunnen beantwoorden. Je kan ze opschrijven en over 6 maanden zelf een antwoord geven. Want de over 6 maanden jij, heeft veel meer antwoorden dan de jij van nu.

Dus huilen en andere emoties is heel normaal! Gooi het er vooral uit en blijf er over praten of tekenen of schrijven. Want dan verwerk je het en kom je eerder weer in de vrolijke buien.

Mocht je met een buddy willen praten, kan je je aanmelden. Je staat er niet alleen voor. Ook wij zijn er voor je. Wij hebben het helaas ook eens meegemaakt.

Liefs, Kirsten

0

Fay

11 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Misschien komt dit omdat je ze niet allebei tegelijk ziet

0

Hella

11 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Ik denk dat je het gewoon niet kan uitstaan dat ze gescheiden zijn, ik heb dat tenminste

0

Imme

10 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Voor mij is dit ook heel normaal. Mijn ouders zijn al een paar jaar gescheiden en toen ik het net wist moest ik ook de hele tijd huilen. En ik was best vaak boos. Ik denk dat dat komt omdat het je ouders zijn en ze een hele tijd bij elkaar zijn geweest en als ze dan ineens gaan scheiden is dat toch een schok of zo. Als je meer vraagen hebt kan je ze hier stellen maar je kan hier ook een buddy aan vragen meschien is dat ook wel fijn voor jou. Hoop dat je hier iets aan hebt. Doei

0

respond to letter