Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Hoe woon je in twee huizen?

Gido, 15 jaar

Mijn woonsituatie
Ouders pas net gescheiden; hoe woon je in twee huizen? We hebben de afspraak dat ik om de week bij mijn vader en moeder ben. Ze gaan allebei in een ander huis wonen, want het huis waar we (nu nog samen) in woonden is verkocht. Hebben jullie tips over het verdelen van spullen en bijvoorbeeld het gereis tussen beide ouders?
OF

Reacties (7)

Ava

10 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Ik zou de spullen verdelen als ik jou was. ik ga zelf een nachtje per week naar papa en dan neem ik gewoon een tas mee.

0

Nicky

20 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hi Gido,

Wat fijn dat je ons hebt gevonden en dankjewel dat je deze mooie vraag stelt! Je stelt de vraag hoe je het beste in twee huizen kan wonen en met name hoe je dit ook gaat doen met je spullen.

Ik vond dit ook altijd best lastig aangezien ik altijd 1x in de twee weken naar mijn vader toe ging in het weekend en dan wil je natuurlijk geen belangrijke spullen vergeten of met een mega grote tas sjouwen, dus bij deze wat tips voor jou die mij heel erg hebben geholpen!

  • Een lijstje maken in je telefoon met spullen die voor jou belangrijk zijn kan heel goed werken! Zo vergeet je niet om belangrijke spullen mee/ mee terug te nemen.

  • Koop bijvoorbeeld belangrijke spullen dubbel. Ik heb namelijk altijd een oplader, tandenborstel, chill kleding enz. dubbel liggen bij beide ouders.

  • Verder als ik toch echt iets belangrijks ben vergeten ga ik op dat moment nog even naar de winkel of leen ik het van mijn zusje of stiefmoeder.

Ik hoop dat deze tips jou wat verder helpen! Liefs Nicky

0

Florine

21 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hee Gido,

Ik sluit me helemaal aan bij de goede tips die Nicky heeft gegeven en eerlijk gezegd heb ik daar niet echt iets aan toe te voegen.

Wel wil ik graag nog even tegen je zeggen dat ik helemaal begrijp dat je hier mee worstelt, mijn ouders zijn al 12 jaar gescheiden en ik ben er nog steeds niet helemaal uit wat nou handig is! Dit heeft als gevolg dat ik vaak al mijn spullen mee neem, wat natuurlijk eigenlijk helemaal niet nodig is. Toch vind ik het een fijn gevoel geven dat ik mijn lievelingspullen altijd bij me heb. Dingen als een tandenborstel en oplader heb ik bij mijn beide ouders liggen, maar voor de rest neem ik eigenlijk alles mee heen en weer. Het komt er dus denk ik een beetje op neer dat je een manier moet vinden die jij zelf fijn vindt en daar kom je met de tijd vanzelf achter! Ik denk dat je met de tips van Nicky al een heel eind komt.

Ik hoop dat je snel een manier vindt die voor jou werkt! Mocht je nog tegen andere dingen aanlopen of als je nog andere dingen wil bespreken dan kan je natuurlijk altijd bij ons terecht! Je kan ook een buddy aanvragen via https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Liefs, Florine

0

Maartje

23 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hoi Gido! Super dat je jouw vraag durft te stellen hier! Ik denk dat het misschien wel een van de grootste veranderingen is na de scheiding: Twee huizen, hoe doe je dat? Natuurlijk is het voor iedereen anders. Je zegt dat jij de afspraak hebt dat je de ene week bij je moeder woont en de andere week bij je vader. Dat lijkt me heel redelijk! Je hebt dan een weekje de tijd om echt 'thuis te zijn'. Ik wisselde vaker in de week waardoor ik vaak het gevoel had dat ik maar aan het 'logeren' was.

Ik sluit me zeker aan bij wat Nicky ook zegt! Een lijstje maken met dingen die je mee moet nemen kan enorm helpen. Maar ik zou ook zeker wat spulletjes dubbel aanschaffen waar mogelijk. Toiletspullen, kleren, opladers, dat zijn spulletjes die je makkelijk dubbel kunnen kopen en in elk huis kunt leggen. Bij anderen spullen is dat wat lastiger. Zoals laptops, bepaalde school- en sportspullen misschien? Hier komt je lijstje heel erg goed van pas!

Daarnaast is het ook een kwestie van wennen. Dat is niet altijd even makkelijk en fijn en heeft tijd nodig. Bespreek dingen die je moeilijk vind met je ouders of een vriend of vriendin. Misschien kunnen ze je helpen. Natuurlijk kun je ook altijd hier terecht met jouw vragen! Zou je graag een-op-een willen praten dan kan dat ook via ons buddy systeem :)

Liefs, Maartje

0

Evi

21 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hoi Gido!

Wat goed dat je deze vraagt stelt! Ik was vroeger doordeweeks bij mijn moeder en in het weekend bij mijn vader. Ik vond het om heel eerlijk te zijn altijd zo lastig. Je moest aan alles denken, kleding, toiletspullen, sportkleding, hockeytas, schoolboeken etc. Ik vergat vaak de helft waardoor ik nog vaak op en neer moest. Ik raakte er als kind soms best onrustig van.

Een paar tips die je hopelijk verder helpen!

-Zoals Nicky al vertelt in de reacties is een lijstje maken enorm handig. Zo kan je alles afstrepen wat je hebt ingepakt en is de kans kleiner dat je iets vergeet!

-Misschien voor de hand liggend maar gebruik een grote tas waar alles in kan. Zo heb je niet het gedoe met kleine tasjes die je kan vergeten waar vervolgens alles uitvalt :).

-Ik had zelf veel dingen dubbel gekocht. Denk aan ondergoed, sokken, pyjama, toilet spullen, shampoo en douchegel.

-Ook heb ik met mijn ouders gepraat dat ik het niet fijn vond om met al mijn spullen op mijn fiets heen en weer te moeten. Het voelde telkens alsof ik op vakantie ging terwijl ik eigenlijk gewoon naar het huis mijn vader of moeder ging. Vervolgens zette ik altijd mijn tas klaar en kwam mijn vader of moeder de spullen ophalen. Dit werkte voor ons allemaal heel goed!

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips. Heel veel succes en als je nog meer vragen hebt dan weet je ons hier te vinden!

Veel liefs,

Evi

0

Vivian

9 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Mijn ouders zijn in 2017 gescheiden

0

Roy

meer dan 3 jaar geleden

hey guido!

tof om te zien dat je ons gevonden hebt!

het is inderdaad een wat lastige situatie waar je je in bevindt/gaat bevinden binnenkort...

ik ging vroeger ook iedere woensdagmiddag en om het andere weekend naar mijn vader, waardoor ik dus ook steeds spullen moest inpakken. één ding; het gaat nooit een leuk klusje worden en je zal er nooit goed in worden. maar dat wilt niet zeggen dat je er niet het beste van kunt maken!

in mijn geval had ik gevraagd of zowel mijn vader als mijn moeder kon zorgen dat ik mijn eigen toiletspullen gewoon in huis had. dat is echt chill als je je tandenborstel, wax, enz. niet hoeft in te pakken. ik zou dit ook vragen of aanschaffen!

je kunt natuurlijk niet alles dubbel aanschaffen, dus verder zul je, hoe vervelend het soms ook is, jezelf er toch aan over moeten geven dat het zo is.. accepteer dat je op en neer moet gaan, pak gewoon je spullen en zie het als een nieuwe start van de week. zo ga je iedere week fresh tegemoet!

ik hoop dat je hier wat aan hebt, stuur me gerust een berichtje als je behoefte hebt om wat te sparren samen!

je kunt ook een buddy aanvragen en dan kunnen je er, wellicht met mij, over chatten!

groet, Roy

0

respond to letter