Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Hoe omgaan met de nieuwe relaties van mij moeder?

Loes, 20 jaar

Mijn ouders
In 2015 kondigde mijn moeder aan te gaan scheiden van mijn vader, in 2016 is dit officieel geworden. Ik was toentertijd 14 en zat zelf in n lastige periode. Ik heb met leerlingbegeleiding op school kunnen praten en heb zo de scheiding kunnen verwerken. Sinds de scheiding heeft mijn moeder inmiddels al 8 relaties gehad. Haar laatste ex was een lastige man met een narsistische en bipolaire persoonlijkheid. Het was nog niet helemaal afgehandeld met haar ex en ze kondigde haar nieuwe relatie alweer aan. Nu 5 weken nadat ze een "relatie" hebben gekregen wilt ze dat ik en mijn zus (22) hem ontmoeten. Wij wonen allebei nog thuis en we staan er het zelfde in. We vinden het veel te snel dat onze moeder weer een nieuwe relatie heeft en willen hem liever niet ontmoeten. Hoe kunnen we het beste omgaan met de nieuwe relaties van onze moeder?
OF

Reacties (1)

Romy

26 jaar

bijna 2 jaar geleden

Hey Loes,

Wat goed dat je het Forum van Villa Pinedo hebt gevonden en je vraag hier stelt. Wat een lastige situatie, dat je moeder zo snel van relaties kan wisselen. Na de scheiding heeft mijn vader ook veel van relaties gewisseld, wat ik best lastig vond. Sommigen van hen ontmoette ik ook en ik dacht dan vaak: hoe lang zal ze blijven?

Gelukkig staan je zus en jij er hetzelfde in, hopelijk voelt het goed om elkaar hierin te kunnen opzoeken. Hebben jullie al eens met je moeder besproken wat jullie opvalt, en nog belangrijker, hoe dit voor jullie voelt? Dat jullie hem liever niet ontmoeten, vind ik niet zo gek, want het heeft eenmaal invloed op jullie. Mijn tip is vooral om emoties en grenzen uit te spreken. Ik heb er vroeger niets over gezegd tegen mijn vader, en deed daarmee mijzelf eigenlijk tekort. Het is oké om het niet altijd met je moeder eens te zijn. :)

Hopelijk heb ik hiermee een klein beetje kunnen helpen. Je kunt hier altijd nog op reageren of een nieuwe vraag stellen op het Forum. Mocht je hier langer met iemand over willen kletsen, zou je een Buddy kunnen aanvragen bij Villa Pinedo. Zij kijken dan of er iemand is die iets soortgelijks heeft meegemaakt. ❤️

Oh en een laatste ideetje: is er misschien iemand in je omgeving met wie je dit ook kunt bespreken? Bijvoorbeeld een fijne oom/tante, docent of praktijkondersteuner van de huisarts?

Veel succes met de lastige situatie Loes. Een knuffel voor jou en je zus.

Liefs, Romy

Loes

20 jaar

bijna 2 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie!! M'n moeder heeft graag dat we hem ontmoeten ook omdat we allebei nog thuis wonen en dat snap ik heel goed. Ik heb het hier ook veel met mn vriend over en met zijn ouders. Fijn om te horen dat het vaker zo gaat bij gescheiden ouders en niet alleen bij ons Ik heb me er ondertussen een beetje overheen kunnen zetten en als mijn moeder gelukkig is dan gun ik haar dat.

1

respond to letter