Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Hoe kan ik dit verwerken?

Roos, 11 jaar

Wat de f@#ck?!
Ik ben door een boel heen gegaan eerst is mijn pake(opa) dood gegaan en toen mijn hond en toen gingen mijn ouders scheiden en toen ging mijn beppe(oma) ook dood ik heb een boel meegemaakt ik weet niet hoe ik dit kan verwerken heeft iemand een tip voor mij?
OF

Reacties (2)

Joëlle

25 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hey lieve Roos,

Wat goed dat je hier een berichtje plaatst. Zo te lezen heb je een heftige en verdrietige tijd achter de rug met het overlijden van je Pake en Beppe en je hond . En daar boven op gaan je ouders ook nog scheiden. Dat is niet makkelijk en ik kan me voorstellen dat dit heel veel voor je is. Ik was even oud als jij toen mijn ouders gingen scheiden. Ook heb ik op jonge leeftijd mijn opa al moeten verliezen. Ik vond dit toen heel moeilijk. Ik was boos en verdrietig tegelijk. Mij hielp het toen om hier met vriendinnen over te praten maar ook om samen met mijn vriendinnen leuke dingen te doen, zodat ik mijn aandacht even niet bij al die vervelende dingen had. Dat luchtte voor mij op. Natuurlijk zou je ook met iemand anders kunnen praten als jij je daar prettiger bij voelt en als je dit zou willen.

Ik heb ook in die tijd een dagboek bijgehouden. Ik vond het heel prettig om mijn gevoel van me af te schrijven. Ik kon schrijven wat ik wilde, wat mij veel rust gaf. Wat ook fijn kan zijn is het schrijven van brieven naar je Pake en Beppe en hond. Zo heb je toch het gevoel dat je tegen ze kunt praten en kan je al je gedachten wat in je hoofd zit kwijt op papier. Is dit iets wat bij jou zou passen?

Verder ben je bij Villa Pinedo altijd welkom hier op het forum! Als je voor een langere periode zou willen praten, kun je ook een Buddy aanvragen. Een buddy is iemand die er voor jou is, naar jou luistert en met je meedenkt. Een buddy aanvragen kan hier: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/ Zou je dit fijn vinden?

Ik wens jou heel veel sterkte lieve Roos . Ben benieuwd of hier een tip voor je bij zit waar je wat mee kunt!

Heel veel liefs, Joëlle

Roos

11 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hallo Joëlle heel erg bedankt voor je tips er zit zeker well wat bij en leuk dat je hebt gereageerd,groetjes Roos

1

Pien

23 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Hee lieve Roos, klinkt inderdaad alsof je al veel hebt meegemaakt. Hopelijk helpt het je om hier je hart te luchten <3 Is er iets waar je afleiding in kunt vinden, zijn er dingen waar je blij van wordt? Voor mij hielp dat heel erg om even niet met alles bezig te hoeven zijn. En weet dat alle gevoelens er ook gewoon mogen zijn, het is soms helemaal niet erg om je verdrietig te voelen, boos te zijn of te moeten huilen. Dat lucht alleen maar op. En je hoeft het niet alleen te doen, je bent altijd welkom om hier je ervaringen te delen. Hier herkennen veel andere kinderen waar je doorheen gaat! Zoals Joëlle ook zegt kun je ook met een Buddy kletsen, een soort levens dagboek! Veel succes en veel liefs

0

respond to letter