Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Heel vaak verhuisd

cassandra, 10 jaar

Familie
Het is heel lastig, want mijn ouders zijn al sinds ik drie jaar ben gescheiden en ik ben al heel vaak verhuisd en dus ook al heel veel vrienden kwijt. Natuurlijk spreek ik ze heel soms nog maar dat is het. Normaal ging ik elke dag naar mijn bestie en nu maar ongeveer twee keer per jaar naar mijn vriendin. En nu woon ik ook heel verweg van mijn vader. En ik heb het idee dat mij moeder al heel lang tegen mij liegt, maar ze doet alsof en ze heeft ook mijn hond weg gedaan. ik had hem nog niet heel lang maar ik was er aan gehecht. En ik hou heel veel van dieren. En als ik verdrietig was dan ging ik met hem spelen en werd ik meteen blij en ik mis mijn vriendin ook heel erg. Ik probeer er over te praten, leuken dingen te doen zoals zingen of tekenen maar het helpt niet. Hopenlijk hebben jullie tips. groetjes van Cassandra Ps: ik ben nieuw hier
OF

Reacties (2)

Robbert

24 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Dag Cassandra,

Je bent nieuw hier, dus ten eerste welkom op het Villapinedo forum. Je hebt een aantal dingen besproken in je stukje en ik ga daar mijn best op doen om een aantal tips te geven.

Verhuizen is inderdaad lastig en de kans is ook groot dat je daardoor vrienden minder gaat zien. Ik ben zelf ook veel verhuisd door de scheiding en er zijn ook vrienden van mij die door hun ouders scheiding verder weg zijn gaan wonen. Ik had nog wel contact met ze via de telefoon en dat was het voor mij ook wel. Afspreken ging ook minder goed, maar ik kreeg er wel weer leuke vrienden voor terug. Mijn beste vriendin is daardoor ook verder weg gaan wonen en wij zijn daardoor veel gaan (video)bellen en appen. wij zagen elkaar ook minder, maar als we elkaar weer zagen dan was het weer net zoals vroeger en het maakt de momenten ook specialer. Het is nu al tien jaar geleden dat ik verhuisd ben en ik heb haar zelfs vandaag nog een berichtje gedaan. Als jij goed contact houdt met je bestie, dan denk ik zeker dat er een lange vriendschap in zit en jullie elkaar nog heel veel gaan zien.

Je schrijft ook dat jij ver weg woont van je vader. Het gevoel om een ouder bijna niet te zien of helemaal niet is heel erg vervelend. Ik snap heel goed hoe jij je voelt daarin. Spreek jij je vader nog wel via de telefoon? En je woont nu wel verder weg, maar zie jij hem dan nog weleens?

Je moeder heeft een aantal dingen gedaan waar jij boos of niet blij om bent. Het is nooit leuk als iemand tegen je liegt en al helemaal als het je eigen moeder is. Waar liegt ze dan over? Is het over je vader of over de hond? Jouw hond was iets waar jij gelukkig van werd. Je zegt ook dat je van andere dieren houdt. Zelf heb ik ook een hond en ben ik heel erg blij met haar en als ik niet vrolijk ben dan ga ik altijd even wandelen met de hond, dus een maatje missen kan ik goed begrijpen dat het lastig is. Waarom heeft jouw moeder de hond weggedaan? En is het misschien een optie dat je een kleiner huisdier neemt, zoals een cavia of een hamster. Die kan bij jou op de kamer staan en daar kan je ook nog voor zorgen en spelen.

Je bent zeker actief bezig om niet alleen maar te denken aan deze problemen. Soms is het ook niet erg om er aan te denken, want deze problemen moet je ook een plekje geven in je leven. Het kan dus soms zo zijn dat je verdrietig bent en even moet huilen. Dit kan je ook zeggen tegen je moeder of even je vriendin bellen dat je haar enorm mist. Als ik verdrietig ben, dan ga ik vaak met iemand praten. Dan ben ik het kwijt en dan kan ik weer aan leuke dingen denken, zoals sporten, gamen of knutselen.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips gehad en ik zou graag een antwoord van je willen zien.

Groetjes,

Robbert

0

Nicky

20 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve Cassandra,

Ten eerste wil ik even zeggen dat ik het knap vind dat je deze mooie vraag met ons durft te delen! Dankjewel hiervoor. En wat fijn dat je je weg naar het forum hebt kunnen vinden. In je berichtje vertel je dat je super vaak bent verhuisd en daardoor veel vrienden kwijt bent geraakt.

Hier herken ik mezelf heel goed in, want ik heb zelf op 3 verschillende basisscholen gezeten, waardoor ik ook elke keer nieuwe vrienden moest maken en de andere weer moest missen. Maar aan de andere kant heb ik wel veel vrienden waar ik allemaal leuke dingen mee heb beleefd. Toen ik social media mocht heb ik ze daarop ook allemaal gelijk weer opgezocht en nu zie ik af en toe wat dingen van hun voorbij komen wat ik heel leuk vind! Je zou ook wanneer je bij je vader bent misschien met je vrienden kunnen afspreken. Kom je nog wel bij je vader? Ik combineerde dat ook altijd op die manier als ik in de buurt was, want mijn vader woont namelijk ook ver weg en zo zag ik toch nog mijn vrienden regelmatig.

Je vertelde ook dat je het gevoel hebt dat je moeder al heel lang tegen jou liegt en dat ze jouw hond heeft weggedaan. Is er ook een reden waardoor je denkt dat je moeder liegt en waarom ze je hond heeft weggedaan? Misschien besefte ze zich niet dat jouw hond eigenlijk zoveel voor jou betekende en zou je het hier met haar over kunnen hebben? Heb je misschien verder nog iemand die je vertrouwd en je verhaal aan kunt vertellen?

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt en je zou altijd nog een Buddy kunnen aanvragen om daar voor een langere tijd mee te kletsen! https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/Liefs Nicky

0

respond to letter