Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Hebben ze verkering?

Anke-Hilda, 10 jaar

Mijn ouders
hoi mijn ouders zijn nog niet zo lang gescheiden. Een paar maanden schat ik. Er is een mevrouw bij mijn vader waar we het gezellig mee hebben maar ik weet niet zeker of het nou de vriendin van mijn vader is of niet. Hij zei dat ze elkaar wel leuk vinden maar geen verkering hebben. Dat is nu ook al een tijdje geleden. Ik vind het lastig om dan te gaan vragen aan mijn vader of ze verkering hebben
OF

Reacties (4)

Maartje

23 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hee Anke-Hilda!

Wat goed dat je ons hebt gevonden en om hulp vraagt! Ik weet goed wat je bedoelt! De eerste keer dat mijn vader een andere vrouw aan mij voorstelde zei hij ook dat het gewoon 'een vriendin' was en niet zijn 'nieuwe vriendin'. Maar dit werd ze even later wel. Ik dacht toen ook al dat ze elkaar leuk vonden. Het is heel logisch dat jij het je ook afvraagt. Ik denk dat het helemaal geen kwaad kan als je een keer aan je papa vraagt of die mevrouw zijn nieuwe vriendin is. Aan je ouders zou je alles moeten kunnen vragen dus ik denk dat hij dit vast niet erg zou vinden. Ik heb het toen ook aan mijn vader gevraagd toen. Hij vond het helemaal niet erg, eigenlijk wel leuk zelfs. Misschien kun je samen een keer een rondje wandelen en het er dan over hebben? Gewoon samen met z'n tweetjes? Heel veel succes!

Liefs, Maartje

0

Sangita

22 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve Anke-Hilda,

Wat fijn dat je Villa Pinedo gevonden hebt met je vraag! Je geeft aan dat je ouders nog niet zo lang gescheiden zijn, hoe gaat het nu met jou?

Toen mijn ouders net gescheiden waren had mij moeder het ook leuk met een man. Ik vond het toen ook best wel spannend om te vragen of ze verkering hadden. Vooral omdat ik eigenlijk niet wist of ik dat wel wilde zo snel na mijn vader. Wat is de reden dat jij het lastig vindt om het te vragen?

Ik heb uiteindelijk, toen ik alleen was met mijn moeder, gevraagd of ze een nieuwe vriend had. Ze gaf toen aan dat ze een relatie had met die man. Toen ik het eindelijk zeker wist voelde het ook een beetje als een opluchting. Misschien kun je aan je vader vertellen dat je graag wil weten hoe het nu allemaal zit?

Soms als ik iets heel spannend vond om te vragen of vertellen dan schreef ik een brief. Deze gaf ik dan aan mijn ouders of één van mijn ouders. Zo konden zij het gesprek beginnen met mij. Is dit iets wat jij ook zou kunnen proberen?

Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Als je nog vragen hebt of je wil delen hoe het gegaan is dan mag je altijd een berichtje achterlaten! Wij vinden dat altijd leuk :)

Veel liefs,

Sangita

0

Carmen

meer dan 3 jaar geleden

Hi Anke- Hilda,

Wat fijn dat je de weg naar het forum hebt gevonden en je verhaal wilt delen! Ik lees dat je graag wilt weten of je vader en de mevrouw die vaak bij jullie is, een relatie hebben, maar dat je het lastig vind om dit te vragen.

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om dit te vragen. Ik vond het ook lastig om aan mijn moeder te vragen of ze nu een serieuze relatie had met de man die al vaker bij ons thuis was geweest. Ik heb dit toen opgeschreven in een schriftje en heb het daarna samen met haar gelezen. Ik vond het achteraf wel fijn dat ik het aan haar gevraagd had, zodat ik ook wist of het ze een relatie hadden en zodat ik niet alleen maar zelf met de vraag in mijn hoofd bleef zitten.

Naast het forum hebben we bij villa pinedo ook buddy’s waar je mee kan praten in de chat, zo kun je altijd over iets praten en even je gevoel uiten. Lijkt je dat fijn? Aanmelden kan via deze link https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

Ik hoop dat ik je met mijn berichtje op weg geholpen heb. Super dat je de stap hebt gezet om een berichtje te plaatsen. Als je nog vragen hebt mag je ze altijd stellen.

Liefs Carmen

Anke-Hilda

10 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hallo Ik vind het echt een superfijne reactie en ik heb me aangemeld voor een buddy. Bedankt! Liefs Anke-Hilda

1

Elien

23 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve Anke-Hilda Wat goed dat je ons forum hebt gevonden en je vraag erop hebt gezet. Je ouders zijn nog maar net gescheiden. Dat is geen leuke booschap op te krijgen.

Mijn mama had net na de scheiding ook al iemand waar ze het leuk mee had. Ik had er veel vragen over. Hebben ze een relatie? Komt die man dan bij ons wonen. Gaat die man een 2de papa proberen worden? Vragen die in mijn hoofd zaten maar die ik niet aan mijn mama durfde stellen. Ik kon er snachts ook niet van slapen. Ik wou het heel graag weten. Kan jij goed met je mama praten? Wat zorgt ervoor dat je het niet durft vragen? Ik heb dit toen met een vertrouwenspersoon persoon besproken. Ze gaf me de tip om dit aan mijn mama te vragen op een moment dat we met 2 alleen zijn op een plek waar ik me goed voelde. Ik heb het toen aan mama gevraagt toen ze naar mijn slaapkamer kwam om iets te vragen. Je kan het ook op een briefje schrijven en aan je mama geven als je het niet durft te vragen. Als je het briefje geeft zal je mama zeker met jou willen praten.

In vorige reacties las ik al dat je een buddy hebt aangevraagd. Super! Deze gaat jou ook kunnen helpen met al jou vragen of gewoon lekker babbelen als je het nodig hebt.

Veel liefs Elien

0

respond to letter