Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Gezondheid achteruit

Sa, 19 jaar

hee ik ben 19 jaar mijn ouders zijn op mijn 12e officieel gescheiden. mijn vader is vreemd gegaan met een Filipijns vrouw ( wat achteraf een echtte vrouw voor geld was alleen) kort daarna is die snel getrouwd met een Filipijns vrouw veel jonger al binnen 3 maanden ik kreeg het te horen net 4 dagen ervoor. ze is nu in Nederland gekomen sinds september. ik en mijn vader waren 2 handen op 1 buik maar nu is dat helemaal weg mijn vader scheld, schreeuwt en wordt snel boos op me ik zit met vele vragen alleen als we dan praatte is het het is MIJN VROUW zoals had ze een keer mijn jas aan en maakte ze er fotos mee en zag het dat beviel me niet dat iemand mijn spullen pak die ik eigenlijk niet ken toen werd die boos op mij ook heeft ze alle fotos in het huis van mij weggehaalt en mijn kamer helemaal leeg gemaakt geen 1 foto meer of mijn spullen die liggen in vuilniszakken of dozen al mijn baby fotos heeft ze ook weggehaald. mijn vader doet heel anders wat ik dus niet begrijp en als ik wil praten ik uitbarst in tranen ik heb hier een slecht gevoel over omdat ze veel jonger is en de 1e vriendin al een hoer was en deze al alles weg haalt van mij en het liefst mij uit zijn leven haalt het zit mij zo dwars dat mijn gezondheid achteruit is gegaan ik er klaar mee ben er kapot van ben ik rot tegen mijn moeder doe terwel mijn moeder alles het beste voor me doet en wilt maar het voor mij erg moeilijk is kan iemands mij helpen
OF

Reacties (3)

Ruben

27 jaar

bijna 4 jaar geleden

Hoi Sa,

wat een heftig verhaal en wat goed dat je dit deelt. Zoals ik het lees is er in een hele korte tijd veel gebeurd bij jullie thuis en dat kost veel energie. Het is ook logisch dat je wat vragen hebt over de hele situatie.

misschien is het handig om eerst te kijken naar hetgeen waar je zelf grip op hebt en dat is de relatie met je moeder. Er zijn situaties in het leven waardoor je gefrustreerd word en dit dan ook uit naar de mensen die je vertrouwd. Zoals je al aangeeft heeft je moeder het beste met je voor en wil je zelf niet meer rot doen tegen je moeder. Is het een idee dat je dit probeert en je moeder je laat helpen? Zij kent je vader en de situatie misschien wel goed?(ik weet niet of je ouders nog contact hebben of dat je moeder op de hoogte is van alles) Daarin heb ik zelf vroeger het advies gekregen om mensen dicht bij je te houden die simpelweg het beste met je voor hebben... en dat heeft mij ontzettend geholpen in periodes waar ik in de knel zat met sommige situaties! Ik kan je alleen een luisterend oor bieden en ik ken de relatie met je moeder niet maar misschien is het iets wat je kan overwegen. Vroeger had ik ook niet een goede band met mijn moeder, toen ik haar toe liet en dicht bij mij liet komen heeft dat mij ontzettend goed gedaan. Dit is mijn ervaring hier mee, hopelijk heb je hier wat aan.

En wat heftig wat er allemaal bij je thuis gebeurd op het moment... zo te lezen gebeurd er erg veel en heb je veel vragen. Wat mij hielp toen der tijd was een brief schrijven over hoe je je voelt en wat je ervaren hebt in de laatste tijd. Die kan je aan je vader te geven. Hij heeft dan de tijd om hier rustig over na te denken en om je een goed antwoord te geven. Als er iemand is in je naaste kring die je vertrouwd, zou hij of zij de brief nog even door kunnen lezen voor je. Probeer de brief wel op te stellen zonder verwijten te plaatsen in de brief.

Lieve Sa, zo te horen is het geen makkelijke tijd voor je. Ik wens je daarin het beste. Je verhaal delen vind ik al erg dapper! hopelijk kan je je omringen met mensen die je vertrouwt. Weet wel dat je je altijd aan kan melden voor de Villa Pinedo app als je wil chatten met ons.

Liefs Ruben

0

Shannon

22 jaar

bijna 4 jaar geleden

Hi Sa,

Wat vervelend om te horen dat je vader niet normaal met je kan communiceren, dat is niet oke en niet de manier om een gesprek te voeren.Het is niet verantwoordelijk van je vader om jou niet in te lichten over nieuwe relaties en een nieuwe bewoner in jullie huis. De nieuwe vriendin van je vader maakt het door jouw spullen weg te halen niet meer een thuis voor jou en dat hoort niet. Een huis moet zorgen voor een veilige haven om je veilig te voelen en terug te trekken. Het is heel normaal om je hier niet oke bij te voelen, helemaal als het in zo'n korte periode allemaal gebeurt, zo heb je geen tijd om dingen te verwerken en een plekje te geven. Mijn stiefmoeder heeft mijn spullen en die van mijn moeder toen der tijd ook verkocht en als ik hier iets over zij tegen mijn vader dan leek het wel of hij zich meteen aangevoelen voelt omdat hij nu ook gelukkig wil zijn. Maar wat belangrijk is om in het achterhoofd te houden is dat je vader dat ook zeker mag zijn, maar wel onder voorwaarden/grenzen die het ook voor iedereen, waaronder ook jij je goed bij voelt. Wat nu belangrijk is voor jou, is dat je je goed gaat voelen in je eigen huis en je mentaal ook weer gezond gaat voelen. Ik heb wat ideeën voor je bedacht naar hoe ik het toen der tijd heb aangepakt. Het is misschien een idee dat je bij je vader aangeeft wat jij nodig hebt om je gelukkig te voelen thuis en hier samen afspraken over gaat maken hoe jullie dat kunnen realiseren hierbij kun je ook tegen je vader vertellen dat hij jou de tijd mag geven om aan haar te wennen, want het is allemaal gewoon een beetje veel geworden dat verklaren ook die tranen, die geven aan dat je over je grens bent gegaan. Dat is helemaal niet erg, juist heel normaal voor de situatie waarin je zit. Om deze periode in je leven niet te laten herhalen is het misschien een goed idee om je grenzen aan te geven aan je vader, door te vertellen wat jou zo laat voelen en hoe hij dat beter kan maken. En misschien helpt het ook om aan je moeder uit te leggen waarom je soms niet gedraagt als jezelf, je moeder zal je dat echt niet kwalijk nemen als je haar uitlegt waar het vandaan komt, want zo kan zij ook iets voor je doen en hoef jij je daar niet meer rot over te voelen. Probeer naar je eigen gevoel te luisteren en je daaraan vast te houden, want je doet het hartstikke goed. Veel succes, ik hoop dat deze tips je een steuntje in de rug geven.

Liefs, Shannon

0

Kirsten

23 jaar

bijna 4 jaar geleden

Lieve Sa,Fijn dat je ons gevonden hebt. Ik heb zelf ook minder contact met mijn vader dan dat ik zou willen. Mijn vader woont met zijn vriendin samen, in dit huis is er geen plek voor ons of iets dat op ons aanwezigheid wijst. Dus ik kan mij heel goed voorstellen dat dit je pijn doet. Het lijkt mij niet makkelijk om een stiefmoeder te hebben die een heel ander achtergrond/cultuur heeft als jijzelf. Zou jij een band met haar willen hebben? (Hoeft geen stiefmoeder en stiefdochter band te zijn, maar kan ook een andere band zijn, zoals je met je tante bijvoorbeeld hebt of een moeder van een vriend of vriendin)Ik heb de vriendin van mijn vader een tijd gerespecteerd, later pas geaccepteerd. Ik  vind haar niet (meer) vervelend maar wil ook geen BFF’s zijn. (Zij en ik schelen 7 jaar) maar “neutraal” vind ik voldoende. Wat betreft je vader: Je vader ziet nu waarschijnlijk alles als een aanval op hemzelf. Jij keurt zijn vrouw af, wat hij ziet als “je keurt mij keuze af” of “je gunt mij geen liefde”. Ik denk dat het juist nu (mits je graag weer de band wilt opbouwen) aan je vader moet laten weten, dat je voor hem het beste wilt. Je nog steeds van hem houdt en als volwassenen over jouw gevoel bij deze hele situatie met hem wilt bespreken. Los van het feit of je haar nou aardig vindt of niet. Zou je dat gesprek nog eens rustig met je vader aan kunnen gaan?Hierin mag je best vertellen wat het met jou doet, als zij je spullen aan heeft en foto’s maakt. Je kan vertellen dat je het begrijpt, dat ze je spullen mooi vindt, maar dat het wel jou spullen zijn. Dat foto’s weghalen niet eerlijk is. Dat je echt niet van plan bent je vader in de steek te laten, je vraagt gewoon om begrip. (Ik denk altijd: Zij is jouw probleem papa, niet de mijne)Ieder keer als je vader in het “het is mijn vrouw” herhaling valt, zeg jij “jij bent mijn vader”. Ik wil dit samen met jou oplossen, daarom ga ik het gesprek aan.Ik hoop dat je wat met deze tips kan.Mocht je het fijn vinden vaker met iemand te praten, kan je altijd een buddy aanvragen. https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/ Of weer een berichtje plaatsen op het forum. Heel veel succes.Liefs,Kirsten

0

respond to letter