Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Gelukkiger en fijner bij mama

SJS, 9 jaar

Mijn woonsituatie
mijn ouders zijn gescheiden, mijn mama wil verhuizen 88 kilometer verder dan mijn papa, maar hij vind dit niet goed. wij mogen niet mee met haar. mijn broer is bijna 12 jaar en wilt ook bij mama wonen en na de vakantie op de middelbare school beginnen, of dit doorgaat weet ik niet. maar als mijn broer wel bij mama mag wonen neemt mijn broer mij dan mee naar mama ? waar mama wilt wonen voel ik mij gelukkiger en fijner dan bij papa.
OF

Reacties (2)

Julia

21 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Lieve SJS,

Ten eerste wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden om je verhaal te delen! Mijn ouders zijn ook gescheiden. Ik heb zelf nooit ervaren dat ze ver uit elkaar gingen wonen, maar wel dat ik liever bij mijn moeder was. Ik vond het altijd super lastig om te wisselen tussen hen. Je schrijft dat je liever bij je moeder woont, maar dit waarschijnlijk niet kan.. Wat lijkt me dat een lastige situatie voor jou! Ik herken wel de tweestrijd waar je in zit. Ook zeg je dat je je fijner en gelukkiger voelt bij je moeder en de plek waar ze gaat wonen. Heb je dat wel eens met je ouders gedeeld? Ik kan me namelijk voorstellen dat als je dat nog niet hebt gedaan, zij ook niet weten hoe je erbij voelt. Mocht je dit nog niet gedaan hebben zou je dat misschien kunnen doen. Als je dat lastig om te vertellen zou je het ook kunnen opschrijven/typen en je ouders het laten lezen. Misschien is dat iets wat jou zou helpen! Uit eigen ervaring weet ik wel dat het fijner voelt om het aan iemand te vertellen dan dat je er zelf mee zit. Dat heb ik ook moeten leren, maar de eerste stap heb je al gezet om het te delen via het forum! Belangrijk is om te delen waar jij behoefte aan hebt en wilt voor de toekomst. Weet dat je er niet alleen voor staat! Ik wens je veel succes.

Liefs Julia

0

R

22 jaar

meer dan 3 jaar geleden

Hoi SJS,

Super goed van je dat jij je vraag met ons deelt! Maar wat een vervelende situatie zeg! Je zegt dat je mama 88 kilometer verderop wil gaan wonen... Dat is best ver en ik kan heel goed begrijpen dat je met haar mee zou willen. Zeker als jij je bij haar gelukkiger voelt! Dat heb ik zelf ook. Ik woon samen met mijn broer bij mijn moeder. Aan mijn broer heb ik heel veel. Ik praat graag met hem over het wisselen, zodat ik dit met hem kan afstemmen. Dan spreken wij af om samen naar mijn vader te gaan. Misschien kan het jou ook helpen om met je broer te praten! Hoe vindt hij het dat mama wil verhuizen? Het kan zijn dat hij er net zoals jij over denkt. Jullie kunnen dan bijvoorbeeld ook samen met mama praten en haar vertellen wat jullie er van vinden en wat jullie zouden willen!

Eens in de zoveel tijd ga ik naar mijn vader toe. Ik kan me voorstellen dat de afstand dat voor jou wat lastiger zal maken en dat papa dat jammer vindt. Je zegt dat hij het niet goed vindt dat je met mama meegaat. Heb je hier al met hem over gepraat? Of met mama? Misschien kunnen jullie hier samen afspraken over maken.

Ik weet dat het in ieder geval heel erg kan opluchten om je verhaal bij iemand kwijt te kunnen! Dus misschien helpt dit jou ook. Denk bijvoorbeeld aan je broer, je mama of iemand anders om je heen die je vertrouwt! En als je nog meer vragen hebt, kun je natuurlijk altijd hier terecht!

Heel veel succes en liefs!

R

0

respond to letter