Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Gekke stiefvader

Oliver, 12 jaar

Familie
mijn ouders zijn gescheiden en ik heb een gekke stiefvader en hij wilt alles doen om mijn kleine zusje te pakken heeft er iemand nog tips over wat ik kan doen want ik heb er wat moeite mee
OF

Reacties (2)

Elena

22 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hoi Olivier, wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en je verhaal hier deelt.Je schrijft dat je een gekke stiefvader hebt die je zusje wilt pakken. Kun je hier wat meer over vertellen? Wat doet jouw stiefvader?Mijn vader heeft een keer een vriendin gehad en ik vond haar heel gek. Ze eiste veel aandacht op. Ze was zangeres en toen we een keertje naar een optreden gingen zong ze zelfs harder dan de zangeres van de band die aan het optreden was. Toen schaamde ik mij heel erg. Wat mij heeft geholpen is om hier met mijn vader over te praten. Dat luchtte op. Mijn vader heeft toen tegen haar gezegd dat ik dat niet fijn vond.Heb jij je wel eens aan iemand vertelt dat je moeite hebt met je stiefvader? Of is er iemand in je omgeving die je vertrouwd en aan wie jij dit wilt vertellen? Denk bijvoorbeeld aan je moeder/vader, vriend/vriendin, tante/oom of docent.Bij Villa Pinedo is er ook iemand, een buddy bij wie je hart kan luchten en kan kletsen over de scheiding. Hieronder is een link met meer informatie over een buddy:

https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt! Ik ben benieuwd naar je reactie.Liefs, Elena

0

Maud

24 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hoi lieve Oliver,

Wat fijn dat je je vraag op het forum van Villa Pinedo stelt. En wat een vervelende situatie. Wat bedoel je trouwens precies met dat hij je zusje wil pakken? 

Ik heb niet echt in dezelfde situatie gezeten maar wat er misschien een beetje op lijkt is dat ik soms m'n stiefouders echt heel irritant kon vinden. Dan gedroegen ze zich op een bepaalde manier die ik heel irritant vond en daar had ik dan ook heel veel moeite mee. Ik werd dan heel erg gefrustreerd. Wat voor gevoel krijg jij als je stiefvader je zusje wil pakken?

Als ik een van m'n stiefouders irritant vond dan ging ik of met een vriendin erover praten of even naar m'n kamer en afleiding zoeken door te lezen, te schrijven of even muziek te luisteren. Soms besprak ik het ook met een van m'n ouders. Dat vond ik dan best eng dus schreef ik het eerst voor mezelf op een briefje. Daardoor wist ik goed wat ik wilde zeggen. Dat luchte ook wel op en dan gingen m'n ouders soms praten met m'n stiefouders. Misschien werkt een van deze dingen ook voor jou? Zou jij met je moeder erover kunnen praten? Wat denk jij?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en hoe het nu is thuis?  

Heel veel succes en je mag altijd nog reageren op dit berichtje!

Liefs, Maud

0

respond to letter