Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Contact familie vader

Tess, 13 jaar

Gedachten en gevoelens(Geen) contactWat de f@#ck?!
Oke, hoi allemaal. Dus, ik zit een beetje vast in mijn familiesituatie. Mijn ouders waren altijd gescheiden, sinds ik 4-5 was. Alleen is mijn vader vorig jaar overleden, door suïcide. Sindsdien heb ik echt héél slecht contact met de familie van mijn vader, omdat ze me eigenlijk negeren en heel egoïstisch bezig waren/zijn. Alleen weet ik nu niet echt wat ik moet doen, want ik zit er echt mee dat ze me zo vergeten. Iemand tips?
OF

Reacties (2)

Amber

24 jaar

ongeveer 3 jaar geleden

Hi Tess, jeetje wat een verdrietige situatie zeg! Het lijkt me frustrerend dat de familie van je vader je helemaal niet betrekt bij alles. Is er iemand in die familie waar jij je verhaal bij kwijt kan en kan vertellen wat je zo veel verdriet doet door hun acties? Misschien dat diegene iets te weeg kan brengen. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar misschien wel een andere buddy van Villa Pinedo. Misschien kan je eens kijken op onze site om met een buddy te kletsen in de MyBuddyApp. Een Buddy heeft iets soortgelijks meegemaakt als jou en biedt je een luisterend oor en advies vanuit zijn/haar eigen ervaring. Ik wens je heel veel sterkte! Liefs Amber

0

Nienke

24 jaar

ongeveer 3 jaar geleden

Lieve Tess,

Wat ontzettend erg voor jou dat je jouw vader op deze manier bent verloren, allereerst stuur ik je een virtuele knuffel. Echt knap van je dat je dit deelt met ons en op zoek gaat naar tips op dit forum.

Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik zo jong was, en mijn stiefmoeder heeft 8 jaar geleden een eind aan haar eigen leven gemaakt. Al is dit natuurlijk heel anders dan je vader verliezen, kan ik me goed voorstellen hoeveel verdriet hierbij komt kijken. Ik hoop dat je voldoende steun krijgt van mensen uit jouw omgeving om met dit verlies om te gaan, en dat je over jouw situatie kunt praten met iemand die jij vertrouwd? Voor mij persoonlijk heeft het geholpen om met een psycholoog te gaan praten, omdat het hielp om met iemand te praten die er echt helemaal voor mij was en afstand had tot de situatie. Misschien doe je dat al, of heb je daar nu geen behoefte aan. Ik wil je in ieder geval meegeven dat je er niet alleen voor hoeft te staan!

Vervelend dat je slecht contact hebt met jouw familie, ik kan me voorstellen dat je daarmee zit. Hoe was het contact eerst met hen? Je geeft aan dat zij zich egoïstisch gedragen, weet je eigenlijk waarom zij jou negeren? Ik weet niet wat je al geprobeerd hebt om met ze te praten, maar misschien kun je ze een keer een brief schrijven om uit te leggen wat je graag zou willen en hoe jij je voelt? Het kan in ieder geval voor jezelf al helpen om aan te geven wat jij voelt en nodig hebt van hen, zodat je je eigen gevoel een plek kunt geven.

Ik hoop dat je hier alvast iets aan hebt, maar misschien kun je voor een langere periode met een buddy praten via de Villa Pinedo app, als dat je fijn lijkt. Je kunt je hier aanmelden: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/.

Veel liefs en sterkte, Nienke

0

respond to letter