Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Brief?

'Liz', 10 jaar

Familie
'Me vader heeft me pas geslagen en geen eten gegeven ,moet ik een brief schrijven, help me asjeblieft '
OF

Reacties (3)

Nina

meer dan 9 jaar geleden

Lieve Liz,

Dankjewel voor je berichtje op ons forum. Heel eerlijk gezegd schrik ik van je berichtje. Wat verschrikkelijk dat je dit hebt moeten meemaken! Ik vind het heel goed van je dat je dit tegen ons verteld op het forum! Wat jouw vader gedaan heeft is namelijk niet zoals het hoort en we moeten er voor zorgen dat dit nooit meer gaat gebeuren.

Liz ik weet niet hoe het tussen jouw mama en jou is maar als je jouw mama vertrouwt dan is het belangrijk dat je tegen haar gaat vertellen wat er is gebeurd tussen jouw vader en jou.

Als je het echt niet aan je mama kan of wil vertellen dan heb ik een ander idee. Ik zie dat je 10 jaar oud bent dus dat betekent dat je op de basisschool zit. Ik denk dat het goed is als je naar jouw leraar of lerares op school gaat en probeert te vertellen wat er is gebeurd. Ik kan mezelf heel goed voorstellen dat dit misschien eng is en dat het misschien raar kan voelen, maar het is wel heel belangrijk dat iemand jou gaat helpen. Jouw leraar of lerares weet precies op welke manier ze jou kunnen helpen.

Verder wil ik dat je weet dat je nooit hoeft te twijfelen over dat het jouw schuld is wat er gebeurd is Liz. Ik weet natuurlijk niet precies hoe het is gegaan, maar een ding is heel zeker, jouw vader mag jou nooit slaan en geen eten geven!

Ik hoop dat het heel snel beter gaat en ik wens je heel veel sterkte en succes! Als je graag wilt vertellen hoe het is gegaan of als je nog een vraag hebt dan mag dat hier altijd!

Liefs, Nina

0

Dara

meer dan 9 jaar geleden

Hallo Liz, Wat vreselijk! Maar wel fijn dat je het hier durft te delen. Ik hoop hierbij ook dat onze steun jou een beetje kan helpen. Verder sluit ik me aan bij Nina, en ik denk dat het inderdaad een goed idee is om hierover te praten. Doe dit vooral ook bij iemand waar je je veilig voelt. Laat het weten aan je moeder, of een ander familie-lid waarvan je weet dat ze je zullen helpen. En op school aan je leraar, of je kan vragen naar een specifiek persoon die de school heeft om hiermee om te gaan. Als je het lastig vindt om te vertellen, wat heel begrijpelijk is, dan kan je natuurlijk ook een brief schrijven aan deze mensen (familie of mensen of school). Zij kunnen je dan verder helpen, het is namelijk niet jouw verantwoordelijkheid om hier iets aan te doen. Je bent niet alleen lieve Liz, je moet mensen alleen laten weten wat er aan de hand is, zodat ze je kunnen helpen. Heel veel sterkte gewenst

0

Liz

meer dan 9 jaar geleden

Bedankt dat jullie me helpen ik ga zeker wat aan jullie tips hebben ,ik stuur wel wat als het beter gaat .gr Liz .

0

respond to letter