Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Bird nesting

anoniempje, 12 jaar

FamilieMijn woonsituatieGedachten en gevoelens(Geen) contact
Hoi! ik heb je hulp nodig, mijn ouders zijn gescheiden maar doen aan bird nesting. dit houd in dat ik een mijn broer en zus in mijn huis wonen en mijn ouders wisselen. om het weekend komt mijn vader. eigenlijk vind ik hem helemaal niet aardig omdat hij wou scheiden en mijn moeder niet. ik wil wel aardig tegen hem doen maar hij is heel vervelend. ook word ik gepest op school. ik heb namelijk heel erg een eigen mening en zeg meestal wat ik denk (als het niet kwetsend is) in de klas ben ik altijd de gene die voor IEDEREEN opkomt (zelfs dat vervelende meisje) als mensen fout zitten. ik zit echt niet lekker in ijn vel en mijn beste vriendin woont ook nog is bijna 1u van me vandaan.
OF

Reacties (1)

Anne

25 jaar

meer dan 2 jaar geleden

Lieve jij,

Wat vervelend dat je niet lekker in je vel zit, en wat goed van je dat je je verhaal hier op het forum wil zetten. Praten en schrijven over je gevoelens is echt niet makkelijk, dus daar mag je echt trots op zijn!

Ikzelf had ook geen goede band met mijn vader, inmiddels is dat wat beter. Als je jezelf afvraagt wat je precies vervelend vindt aan hem, weet je dat dan? Als het iets is wat hij zou kunnen veranderen, dan is het misschien fijn om dat een keer op een rustig moment met hem te bespreken. Ik vond het bijvoorbeeld super vervelend dat mijn vader altijd alles via mijn broertje aan mij vertelde, dus ik hoorde dan van mijn broertje dat mijn vader ging samenwonen. Toen heb ik aan mijn vader verteld dat ik daar verdrietig van werd. Ik heb hem niet de schuld gegeven, alleen verteld wat het met mij deed. Denk je dat jij dat ook durft?

Ik werd vroeger gepest omdat ik dikker was dan de rest, dat was echt rot! Weet iemand op school dat je wordt gepest? Een vertrouwenspersoon bijvoorbeeld? Ik heb het zelf verteld aan mijn leraar van geschiedenis, die heeft mij toen geholpen. Hebben jullie zo'n vertrouwenspersoon op school? En zit jouw beste vriendin ook op die school? Dan zien jullie elkaar in ieder geval daar! En zo niet, misschien kan je dan aan jouw ouders en die van haar vragen of je een keer in de maand een vast moment bij elkaar mag logeren? Dan zie je elkaar sowieso dan :)

Heel veel succes, ik hoop dat je eruit komt.

Veel liefs,

Anne

anoniempje

11 jaar

meer dan 2 jaar geleden

hoi Anne! Dankjewel voor je lieve reactie.

Ja ik weet wat ik vervelend vind aan mijn vader. Hij was degene die wou scheiden en hij deed de tijd na dat hij het had vertelt super naar tegen mij en mijn moeder. Ik denk dat ik dat niet zo graag zou doen omdat ik het spannend vind of het helpt.

Ja, eigenlijk weet iedereen dat ik gepest word. maar niemand komt echt voor me op. terwijl ik voor iedereen op kom, dat vind ik nou echt jammer. gelukkig heb ik een hele goede meester, hij komt meestal wel voor me op. Alleen het helpt niet echt veel.

Nee, mijn beste vriendin zit niet op mijn school. Eigenlijk vind ik dat best een heel goed idee! ik ga het met haar bespreken! Dankjewel Anne, je helpt me hier heel erg mee. als jij ergens meezit laat me weten!

1

respond to letter