Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Band met mijn vader

Mila, 11 jaar

Gedachten en gevoelens
Mijn ouders zijn nu 7 jaar gescheiden, nog steeds heb ik het daar erg moeilijk mee, en de band tussen mij en m’n vader is ook minimaal. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan.?
OF

Reacties (2)

Marijn

22 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hey Mila, wat goed dat je een berichtje plaats op het forum van Villa Pinedo! Wat naar dat je het zo moeilijk hebt met de scheiding van je ouders. Ik herken dat gevoel heel goed. Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik net 5 jaar was. Dat is nu al een lange tijd geleden, maar soms zijn er dingen die ik nog steeds moeilijk vind. Met de feestdagen bijvoorbeeld, als mijn moeder alleen is, of als ik op bezoek ga bij mijn moeder, dan voel ik me schuldig en vind ik dat ik ook langs mijn vader moet. Het is dus helemaal niet gek dat je het er nog moeilijk mee hebt. Wat zijn dingen die jij nog moeilijk vindt aan de scheiding?  Wat voor mij wel heel erg geholpen heeft, is de dingen die ik lastig vond bespreken met anderen. Met vriendinnen die ook gescheiden ouders hebben bijvoorbeeld, of met mijn moeder of zus. Het kan echt opluchten om erover te praten met anderen! Zijn er mensen in jouw omgeving met wie je hierover kan praten? Je vertelt ook dat de band tussen jou en je vader minimaal is, dat lijkt me erg lastig. De band met mijn vader zou ik ook minimaal noemen. Ik zie hem af en toe, en hij weet wat er ongeveer in mijn leven gebeurt, maar meer ook niet. Hoe is het contact tussen jou en je vader? En zou je graag willen dat de band sterker wordt?  Als je graag de band wilt versterken, kan het helpen om samen met je vader leuke dingen te doen. Mijn vader houdt bijvoorbeeld heel erg van koken, en ik vind dat ook leuk, dus als ik bij hem ben help ik hem met koken. Dan doen we samen iets wat we allebei leuk vinden en waar we over kunnen praten. Zijn er dingen die jullie allebei leuk vinden, die je misschien samen met hem kan doen? Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt! Als je hier verder over wilt praten, kun je altijd reageren op dit berichtje, of een buddy aanvragen via: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/. Veel liefs,Marijn

0

Robin

23 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Heeee Mila, heel herkenbaar hoor! De band met mijn vader is ook minder geworden na de scheiding. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat het in mijn situatie zo is dat de band met mijn vader (emotioneel gezien) niet beter was geweest als mijn ouders bij elkaar waren geweest. Mijn vader is nu eenmaal wat praktischer. Is dat iets wat je herkent misschien? Wat ons wel helpt om aan onze band te werken is door af en toe iets leuks te doen met z'n tweeën. Bijvoorbeeld lunchen, een spelletje spelen of een rondje wandelen.

Weet dat deze gevoelens er nu ook gewoon mogen zijn, ik weet namelijk zeker dat er ook een keer moment komt dat het beter wordt Veel succes en dikke knuffel voor jou.

0

respond to letter