Villa Pinedo heeft financiele steun nodig!

Elise
17 aug 2013

Villa Pinedo heeft geld nodig. Zo dat is eruit. Geld om de stem van kinderen met gescheiden ouders te laten horen, om ouders een wake-up call te geven. Ja, laat ik het beestje maar bij zijn naam noemen. Op dit moment hebben we 4000 euro op de rekening en moet er deze maand nog e.e.a betaald worden. Ik ga gewoon maar ‘s om hulp vragen. Geloof je in het concept van Villa Pinedo, wil je ons financieel steunen, dan kunnen we je hulp heel goed gebruiken. Hierbij: 57.51.57.291 t.n.v Stichting Villa Pinedo.We hebben een ANBI status. We zijn voor de fiscus een erkend goed doel dus is er voor giften geen belasting verschuldigd. De fiscus draagt  tot 52% bij, vooral bij notariële volmacht, dus elke 1000 euro kost je ongeveer 500 euro.

We zijn nu bijna 2 jaar online. In die 2 jaar is er zóveel gebeurd: meteen tijdens de lancering op 15 september 2011 (Dag van de Scheiding) kregen we al gigantische media aandacht, veel volwassenen bleken geïnteresseerd in het gevoelsleven van kinderen tijdens en na een scheiding, we hebben workshops gegeven op het jaarlijks congres voor Familierecht-advocaten, geven nu maandelijks workshops aan verschillende professionals, worden benaderd door het ministerie van VWS voor advies, door het Nederlands Jeugd Instituut, hebben met regelmaat in het NRC, Telegraaf en andere media gestaan. Op 12 september vindt de lancering van mijn boek plaats, welke ik samen met Petra Vollinga geschreven heb, om de stem van kinderen te laten horen. In september organiseren we samen met de Vereniging van Familierecht-advocaten, Kinderombudsman en het Lorentzhuis een congres. Dertig jongeren met gescheiden ouders, verbonden aan Villa Pinedo,  die naar het congres komen om met professionals te praten over hoe zij beter rekening kunnen houden met kinderen, het kind meer centraal kunnen stellen.

We krijgen steun van het Oranjefonds (zitten in het Groeiprogramma), kregen ook steun van Kinderpostzegels, SNS en anderen. Nu ligt het qua inkomsten wat stil. We hebben sinds kort wél een verdienmodel: we geven betaalde workshops aan professionals. We zitten in een overgangsfase. Ik hoop dat we ons over een klein jaar zelf kunnen onderhouden. Zó blij zou ik daarmee zijn, om niet meer afhankelijk te zijn van anderen. Maar zover zijn we dus nog niet.

Mijn vraag aan jullie is: willen jullie Villa Pinedo financieel steunen? Misschien ken je iemand die onze organisatie een warm hart toedraagt, ons wil steunen. Vertel alsjeblieft over ons bestaan aan anderen. Dit is een maatschappelijk probleem, het gaat ons allemaal aan, dus zou het heel fijn zijn als je wilt helpen: 57.51.57.291 t.n.v Stichting Villa Pinedo

Hartelijk bedankt!

Marsha Pinedo