NJI Congres

Iris van Spierenburg
20 okt 2013

Afgelopen donderdag namen Phyleen, Robin en ik deel aan het congres van het Nederlands Jeugd Instituut. Een totaal ander concept dan wat we gewend zijn! Normaal gesproken geven we de workshops aan advocaten en mediators, maar vandaag deden we dat aan jeugdzorghulpverleners. Gezinsbegeleiders, (ortho)pedagogen, Bureau Jeugdzorg-medewerkers, systeemtherapeuten, gedragswetenschappers en nog veel meer professionals hebben deze dag naar ons verhaal geluisterd.

We hebben deze dag twee workshops gegeven, die ieder een heel andere invulling kregen. Zo kregen we in de eerste workshops vooral persoonlijke vragen, en werden ons in de tweede workshops veel meer zaken uit het werkveld voorgelegd. Zo ontstonden er interessante discussies over allerlei zaken waar deze professionals tegen aanliepen in echtscheidingssituaties.

Deze dag stond vooral in het teken van samenwerking. We hebben veel nuttige informatie met elkaar uitgewisseld. Deze professionals zetten duidelijk het welbevinden van het kind al voorop. Zij luisteren écht naar het kind, alleen weten ze soms nog niet hoe ze dit moment combineren met de ouders. Verder hebben we het ook nog gehad over loyaliteit, omgangsregelingen en stiefouders. Wij hebben ze daarbij geholpen deze dag.

We sloten de dag heel positief af, omdat we hebben gezien dat deze professionals het al ontzettend goed doen en inderdaad echt bereid zijn om naar de kinderen te luisteren.

We vonden het een erg plezierige dag en we hopen dan ook dat onze samenwerking vele kinderen zal helpen in echtscheidingen!

Kim (20)